Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο

09:22 27/8/2017 - Πηγή: iPop
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να εκφράζουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου, μετά την ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν οι δυνάμεις κατάσβεσης με στόχο να περιορίσουν και να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο, όμως, η κατάσταση κρίνεται «αρκετά καλύτερη» σε σύγκριση με το Σάββατο.

Μάλιστα, στη Ζάκυνθο έφθασαν και πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ την Πελοπόννησο (20 οχήματα με 40 πυροσβέστες) για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης.

Στην περιοχή βρίσκονται και οχήματα του ελληνικού στρατού, τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνης.

Oι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί αυτή την ώρα στο χωριό Μαριές, όπου έχει φθάσει η φωτιά, χωρίς ν’ απειλεί σπίτια.

Τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τις ρίψεις νερού, όμως, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολο το έργο κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά.

Ο δήμαρχος του νησιού εκτίμησε, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, πως εντός της ημέρας, η πυροσβεστική θα έχει καταφέρει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

The post Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα