Εξασθένησε ο τυφώνας Χάρβεϊ στην κατηγορία 1 – Το βίντεο που κατέγραψε η NASA

17:34 26/8/2017 - Πηγή: iPop

Εξασθένησε ο τυφώνας Χάρβεϊ στην κατηγορία 1, καθώς κινείται το Σάββατο πάνω από την πολιτεία του Τέξας και πιθανολογείται ότι θα μετατραπεί αργότερα σε τροπική καταιγίδα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Ως η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια χαρακτηρίστηκε ο τυφώνας Χάρβεϊ, όταν έφτασε στις ακτές της πολιτείας το βράδυ της Παρασκευής ως τυφώνας στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Ο Χάρβεϊ έπληξε την

πόλη Κόρπους Κρίστι το βράδυ της Παρασκευής στις 22:00 (τοπική ώρα, 06:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ τρεις ώρες αργότερα επέστρεψε σε μια περιοχή κοντά.

Ο τυφώνας προβλέπεται ότι θα κινείται αργά για ημέρες πάνω από τις ακτές των Πολιτειών του Τέξας και της Λουιζιάνα, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος. Ταυτόχρονα, εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα πέσουν έως και 90 εκατοστά βροχής και η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 4 μέτρα.

Έως και 6 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονται στον δρόμο του τυφώνα Χάρβεϊ.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε η NASA από τον τυφώνα Χάρβεϊ

The post Εξασθένησε ο τυφώνας Χάρβεϊ στην κατηγορία 1 – Το βίντεο που κατέγραψε η NASA appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα