Βάσεις 2017 ώρα μηδέν: Στις 10 τα επίσημα αποτελέσματα

07:57 24/8/2017 - Πηγή: iPop
Ανακοινώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι βάσεις 2017 για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Απ’ τις 10 το πρωί τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα online και μέσα στη μέρα θα αναρτηθούν και στα σχολεία.

Η αγωνία των υποψηφίων σπουδαστών θα λάβει τέλος σήμερα το πρωί, καθώς απ’ τις 10:00 και μετά οι ενδιαφερόμενοι θα

μπορούν να μπαίνουν στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να βλέπουν σε ποια σχολή πέρασαν αναλόγως με το πώς κινήθηκαν οι βάσεις.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν στη σελίδα του Υπουργείου τα εξής:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).Ανάρτηση αποτελεσμάτων στα σχολεία

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Ειδικές κατηγορίες αλλοδαπών- αλλογενών

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Συνολικά 105.000 υποψήφιοι που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές θα δουν τ’ αποτελέσματά τους για 455 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Oι υποψήφιοι διεκδικούν 70.726 θέσεις, δηλαδή 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές, στις Οικονομικές και στις σχολές Πληροφορικής, με ορισμένες σχολές ν’ αναμένεται να δουν πτώση ακόμα 1.000 μορίων!

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Βάσεις 2017 ώρα μηδέν: Στις 10 τα επίσημα αποτελέσματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα