Επίθεση στη Βαρκελώνη: Υπήρχε απόφαση για απέλαση του ιμάμη, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ

21:14 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απ’ τα διεθνή ΜΜΕ, υπήρχε απόφαση για απέλαση του ιμάμη – «εγκεφάλου» της διπλής επίθεσης, αλλά αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ειδικότερα, υπήρχε απόφαση για απέλαση του ιμάμη Abdelbaki Es Satty, όμως, την ακύρωσε Ισπανός δικαστής τον Μάρτιο του 2015, εκτιμώντας ότι δεν ήταν επικίνδυνος.

Στην απόφασή του

ο δικαστής ανέφερε για τον Es Satty, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για εμπόριο ναρκωτικών, πως ο ιμάμης κατέβαλε προσπάθειες για να ενταχθεί στην ισπανική κοινωνία.

Ο ίδιος δικαστής είχε κρίνει πως ο Es Satty ήταν ένοχος μόνο για ένα έγκλημα, εργαζόταν και «δεν αποτελούσε πραγματική και σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη».

Ο ιμάμης είχε περάσει ένα μέρος της ζωής του στο Ριπόλ, κοινότητα στη βόρεια Καταλονία απ’ όπου κατάγονταν πολλά από τα μέλη του 12μελούς τρομοκρατικού πυρήνα.

Ο ίδιος θυμίζουμε ότι σκοτώθηκε από έκρηξη που συνέβη σε σπίτι το βράδυ πριν απ’ την επίθεση με το βαν. Η ομάδα των τρομοκρατών, όπως παραδέχθηκε κι ένα μέλος της, έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να διαπράξει μεγαλύτερη επίθεση.

Ένας εκ των συλληφθέντων υπόπτων υποστήριξε πως ο ιμάμης είχε σκοπό να διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας.

Στα ερείπια του σπιτιού στο Αλκανάρ βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια για τις Βρυξέλλες, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και από τις τοπικές αρχές του Μασελέν, κοντά στη βελγική πρωτεύουσα, ότι διέμεινε εκεί επί τρεις μήνες στις αρχές του 2016.

The post Επίθεση στη Βαρκελώνη: Υπήρχε απόφαση για απέλαση του ιμάμη, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα