Βαρέθηκες τα συμβατικά ταξίδια; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για road trip που θα σου μείνουν αξέχαστα

17:02 3/11/2022 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές ένα road trip αποτελεί τον τρόπο για να φτάσεις σε κάποιο προορισμό. Άλλες πάλι ο ίδιος ο δρόμος είναι ο προορισμός. Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει ήδη, αλλά σίγουρα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου πρέπει να το τολμήσεις. Δεν μιλάμε απλά για μια εκδρομή με το αυτοκίνητο σε κάποια πόλη της Ελλάδας αλλά για ένα road trip στην Ευρώπη.

Σαν εμπειρία, το να ταξιδεύεις

με το αυτοκίνητο όχι για κάποιες ώρες, αλλά για μέρες ολόκληρες, είναι κάτι το συναρπαστικό. Το συναίσθημα του να ζεις ένα ταξίδι όπως εσύ θέλεις δεν νομίζω ότι μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Ένα road trip σου δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσεις την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού σου ή για να γίνω πιο σαφής σου επιτρέπει να μην προγραμματίσεις τίποτα από πριν, αλλά όλα να είναι παρορμήσεις της στιγμής.

Εμείς σαν λάτρες των ταξιδιών και της περιπέτειας συγκεντρώσαμε τα καλύτερα road trip που μπορούν να γίνουν στην Ευρώπη.

Τα καλύτερα road trip στην Ευρώπη για να το τολμήσεις!Ο ρομαντικός δρόμος του Ρήνου στην Γερμανία

Ο Ρήνος, πλαισιωμένος από κάστρα και αμπελώνες, είναι ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια και τοπία στην Ευρώπη. Η έκταση των 180 χιλιομέτρων από την Κολωνία στο Μάιντς προσφέρει μια γεύση από την καθαρά ρομαντική ατμόσφαιρα του Ρήνου. Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της κοιλάδας του κεντρικού Ρήνου, τον βράχο Loreley και πολλά κάστρα και παλάτια. Μπορείς λοιπόν να πάρεις το άλλο σου μισό και να απολαύσετε ένα ρομαντικό ταξίδι χωρίς προηγούμενο.

Από την Νίκαια στο Mεντόν της Γαλλίας

Η Γαλλική ριβιέρα είναι σίγουρα ένα must. Tα 30 χιλιόμετρα από την Νίκαια στο Μεντόν προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία με θέα το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου. Αν και η διαδρομή είναι απαιτητική το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε δικαιώσει. Το «Basse Corniche», είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και οδηγεί σε αρκετά σοφιστικέ προορισμούς: Villefranche-sur-Mer, Cap Ferrat, Μονακό και Roquebrune-Cap Martin.

Η ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία

Άλλη μια διαδρομή με άρωμα μεσογείου. Ο δρόμος των 40 χιλιομέτρων αν και δύσκολος θα σε αφήσει άναυδη με την ομορφιά του. Από το Positano μέχρι το Vietri sul Mare στη νότια Ιταλία, η ακτή του Αμάλφι είναι ένας από τους πιο όμορφους πανοραμικούς δρόμους στον κόσμο. Συχνά ο δρόμος είναι τόσο στενός που τα αυτοκίνητα μπορούν να προσπεράσουν το ένα το άλλο μόνο σε απόσταση αναπνοής. Η θέα όμως είναι πάντα η άβυσσος.

Το πέρασμα Γκόταρντ στην Ελβετία

Το πέρασμα Γκόταρντ είναι ο σημαντικότερος αλπικός δρόμος της Ελβετίας. Συνδέει τις πόλεις Andermatt και Airolo σε απόσταση 26 χιλιομέτρων, ανεβαίνοντας σε ύψος 2.106 μέτρων. Τα στενά περάσματα προσφέρουν φανταστική θέα στα ελβετικά βουνά. Το χειμώνα η διαδρομή είναι απρόσιτη λόγω του χιονιού, αλλά οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σήραγγα Gotthard.

Ο δρόμος του Ατλαντικού ωκεανού στη Νορβηγία

5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πάντα ονειρευόμαστε να πάμε και δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ

Αυτή η εντυπωσιακή περιπέτεια παρουσιάζει τις μαγευτικές οροσειρές της Νορβηγίας, τα άψογα δάση, τα φιόρδ των 10.000 ετών και τους πανύψηλους καταρράκτες που καταλήγουν σε κρυστάλλινες λίμνες. Ο αέρας είναι απόκοσμα φρέσκος εδώ και η σύντομη καλοκαιρινή σεζόν απλά δεν μπορεί να νικηθεί. Πάρε ένα αυτοκίνητο στο Μπέργκεν και κατευθύνσου βόρεια. Καθοδόν προς το Τρόντχαϊμ, θα διασχίσεις τη μεγαλύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο, προσπερνώντας γρήγορα ρέοντα ποτάμια λευκού νερού και αρχαίους παγετώνες. Η νορβηγική νομοθεσία επιτρέπει το κάμπινγκ σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, επομένως μπορείς σταματήσεις όπου κρίνεις κατάλληλο. Απλώς στήσε την σκηνή σου και απολαύσε!

Causeway Coastal Route στην Ιρλανδία

Η αληθινή ιρλανδική γοητεία ξεδιπλώνεται γύρω σου καθώς αφήνεις τη φασαρία του Μπέλφαστ σε αυτή την εξαιρετικά γραφική διαδρομή των 315 χιλιομέτρων. Ανακάλυψε τους εντυπωσιακούς πύργους από ψαμμίτη, τους γκρεμούς με σμήνη από θαλασσοπούλια, τα υπέροχα κάστρα και τις πράσινες κοιλάδες. Επισκέψου το παλαιότερο αποστακτήριο ουισκιού στον κόσμο, στο Bushmills, καθώς και το δραματικό Giant’s Causeway, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και εμβληματικό σύμβολο της περιοχής.

Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές της. Την βάση την έχουμε, τώρα αυτό που μένει είναι να γεμίσουμε το πορπαγκάζ του αυτοκινήτου με τις βαλίτσες, να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και όπου μας βγάλει!

Οι 7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που αποδεικνύουν πως τα φθινοπωρινά ταξίδια είναι η καλύτερη επιλογή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βαρέθηκες τα συμβατικά ταξίδια; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για road trip που θα σου μείνουν αξέχαστα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα