Βάλε πάνω από όλα εμένα και μην οδηγάς παίζοντας με το κινητό σου (Video)

12:33 9/4/2016 - Πηγή: iPop

Μπλινγκ- Μπλινγκ… χτυπάει μήνυμα και το χέρι σου πάει σχεδόν ασυναίσθητα στο να πιάσει το κινητό και να διαβάσει το μήνυμα -ασχέτως αν εκείνη τη στιγμή οδηγάς. Ένα χέρι, όμως, αυτό κάποιου αγαπημένου προσώπου σου, κόβει την πορεία προς το κινητό και πλέκει τα δάχτυλά του με του δικού σου.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μία σκηνή που διαδραματίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο σου. Είναι όμως το concept του νέου διαφημιστικού σποτ που κυκλοφόρησε η Κυβέρνηση της Νέας Ζιλανδίας για να αναδείξει την σημασία της ασφαλούς οδήγησης.

Βάλε πάνω από όλα εμένα και μην οδηγάς παίζοντας με το κινητό σου,

είναι το μήνυμα της καμπάνιας και υπό τους ήχους του «Hello» του Lionel Richie μας κάνει να φέρουμε στο μυαλό μας όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους που θα ήθελαν να μας πιάσουν το χέρι για να μην πιάσουμε το κινητό και οδηγηθούμε σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

H απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί σοβαρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Είναι συχνά η αρχική αιτία μιας αλυσίδας γεγονότων που οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες απόσπασης της προσοχής του οδηγού: αντικείμενα, γεγονότα ή δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος.

«Είναι απλά μη ρεαλιστικό να περιμένουμε απ’ τους οδηγούς να μην αποσπούν την προσοχή τους κάθε τόσο. Ωστόσο, μέσα σ’ ένα ασφαλές σύστημα, οι οδηγοί πρέπει να εξασφαλίζουν τα ταξίδια τους να είναι ασφαλή, μειώνοντας τον κίνδυνο της απόσπασης της προσοχής τους όπου μπορούν. Η επιλογή να μην χρησιμοποιήσεις το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση είναι ένας τομέας που μπορεί να ενισχύσει την διαφύλαξη της ασφάλειας και της συγκέντρωσης αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνει συνήθεια…» σχολιάζουν οι δημιουργοί του συγκεκριμένου σποτ.

Άσε, λοιπόν, το κινητό και πιάσε το χέρι των αγαπημένων σου ανθρώπων, αυτών που σε έχουν ανάγκη και δεν θέλουν να σε χάσουν επειδή «έπρεπε» να απαντήσεις σ’ αυτό το μήνυμα ή αυτή την κλήση.

Θυμίσου, αν είναι ανάγκη να απαντήσεις στο τηλέφωνο κάνε στην άκρη του δρόμου και μετά συνέχισε την διαδρομή σου.

The post Βάλε πάνω από όλα εμένα και μην οδηγάς παίζοντας με το κινητό σου (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα