Η ιταλια ανακαλεσε τον πρεσβη της στην αιγυπτο...

12:30 9/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ιταλία και Αίγυπτο ...
έπειτα από τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στο Κάιρο.

Οι ειδικοί ερευνητές της εισαγγελίας της Ρώμης δηλώνουν «απογοητευμένοι» από την πορεία των ερευνών σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του νεαρού φοιτητή, ο οποίος έπεσε θύμα βασανισμού από αγνώστους και η σορός του βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από εξαφάνιση λίγων ημερών.

Για το λόγο αυτό, λοιπόν, η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αίγυπτο
για διαβουλεύσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, να τονίζει σε μήνυμά του πως αυτό που ζητά η χώρα είναι μόνο ένα: Η αλήθεια για τον Τζούλιο Ρετζένι.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας τόνισε πως ανακαλεί τον πρέσβη, Μαουρίτζιο Μασάρι, για «επείγουσα αξιολόγηση» όσων πρέπει να σημειωθούν για την αποκάλυψη της αλήθειας «σχετικά με τον βάρβαρο φόνο του Τζούλιο Ρετζένι».

Όλα αυτά, την ώρα που εικάζεται πως ο Ρετζένι έπεσε θύμα δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου, το Κάιρο υποστηρίζει πως δολοφονήθηκε από εγκληματική οργάνωση.

Μετά την απόφαση ανάκλησης του Ιταλού πρέσβη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε μήνυμά του έγραψε πως «μετά το αποτέλεσμα των συναντήσεων των εισαγγελέων στη Ρώμη, η Ιταλία αποφάσισε επισήμως να ανακαλέσει τον πρέσβη για διαβουλεύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα