Τζανακόπουλος: Εντατικές προσπάθειες της Ελλάδας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό

13:56 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Την απόφαση των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία χαιρέτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

Η Ελλάδα

θα συνεχίζει να εργάζεται εντατικά, ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Ο ίδιος τόνισε πως η Κυβέρνηση «θα εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καταστεί εφικτή η σύγκλιση και στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο οποίο εμπλέκεται». Μάλιστα σημείωσε πως ειδικά στο τελευταίο ζήτημα η Ελλάδα έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφείς τις θέσεις της.

Μόνο επί τη βάσει αυτής της συνεννόησης, στο πλαίσιο και διμερών ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

9-11 Ιανουαρίου η νέα συνάντηση στη Γενεύη

Να ξεκινήσουν γι’ ακόμα μία φορά οι συζητήσεις για τη λύση του Κυπριακού αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο χθεσινό τους δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε. Πιο συγκεκριμένα οι δύο άνδρες αποφάσισαν την εντατικοποίηση του διαλόγου επί όλων των κεφαλαίων με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Παράλληλα, αποφάσισαν στις συναντήσεις της Γενεύης να παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη.

The post Τζανακόπουλος: Εντατικές προσπάθειες της Ελλάδας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα