Οι πρώτες δημοσκοπήσεις θέλουν τον Βαλς νικητή στις προκριματικές των σοσιαλιστών

11:58 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Γαλλίας, αλλά και την αναφορά ότι θα στηρίξει τον Βαλς αν δηλώσει υποψηφιότητα ήρθαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θέλουν τον Βαλς νικητή στις προκριματικές των σοσιαλιστών.

Τον πρωθυπουργό Μανουελ Βαλς θέλουν να δουν οι Γάλλοι να διαδέχεται στην Προεδρία τον Φρανσουά Ολάντ,

ο οποίος με διάγγελμα στον γαλλικό λαό γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Η δημοσκόπηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ολάντ και διεξήχθη μέσω εφαρμογής σε κινητά από την εταιρεία Harris Interactive, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θέλει να δει τον Βαλς νικητή των προκριματικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάνουελ Βαλς φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος που προτιμά το 24% των ερωτηθέντων έναντι του 14% εκείνων που θα ήθελαν νικητή τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ.

Στη δημοσκόπηση υπήρχαν τα ονόματα και άλλων έξι υποψηφίων. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους οκτώ υποψήφιους.

Ο Βαλς ήταν επίσης ο πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων που είναι φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά με 33% εξ αυτών να τον προτιμούν έναντι 20% για τον Μοντεμπούρ. Μεταξύ των ερωτηθέντων που είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 57% για τον Βαλς έναντι 15% για τον Μοντεμπούρ.

Photo: Thierry Chesnot/Getty Images

The post Οι πρώτες δημοσκοπήσεις θέλουν τον Βαλς νικητή στις προκριματικές των σοσιαλιστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα