Τζανακόπουλος: Έγινε πρόταση για το χρέος στο Eurogroup όμως δεν ήταν αποδεκτή

11:49 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Επιβεβαίωσε η Κυβέρνηση δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου, ότι έγινε πρόταση για το χρέος στο Eurogroup, η οποία, ωστόσο, δεν ήταν αποδεκτή ούτε απ’ την Ελλάδα, αλλά κι από άλλες πλευρές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί της Πέμπτης, σημείωσε πως υπήρξε μια

πρόταση η οποία εμπεριείχε αρκετά σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Δεν ήταν μόνο η ελληνική Κυβέρνηση που έκρινε ότι η πρόταση δεν ήταν αποδεκτή. Υπήρχαν κι άλλοι που είπαν ότι μπορούμε να συζητήσουμε σ’ αυτή τη βάση, όμως, το βασικό πρόβλημα τη Δευτέρα ήταν ότι η λύση δεν ήταν αποδεκτή απ’ το ΔΝΤ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι εάν έκλεινε το Eurogroup μ’ αυτή την πρόταση, τότε θα μετατίθετο για μετά το Καλοκαίρι η συμμετοχή του ΔΝΤ.

Αυτό που κρίθηκε ως μη αποδεκτό ήταν ένα κείμενο του Eurogroup στο οποίο δεν γινόταν σαφές τι μέλλει να κάνει το Ταμείο. Σ’ αυτό το κείμενο δεν γινόταν σαφές τι θα κάνει το ΔΝΤ

Η πρόταση, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, έλεγε ότι το ΔΝΤ επιφυλάσσεται να πει εάν θα εκταμιεύσει δόση προς την Ελλάδα και μετατίθεται για μετά το Καλοκαίρι η απόφαση του Ταμείου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το τηλεφώνημα Τσίπρα- Τσακαλώτου κατά το Eurogroup, o Kυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΟΙΚ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία όταν είναι να ληφθούν αποφάσεις.

«Όλα δείχνουν ότι στις 15 Ιουνίου θα έχουμε μια συνολική διευθέτηση του ζητήματος», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα:

Οι προβλέψεις που κάνει η ευρωπαϊκή πλευρά σε σχέση με τη μακροπρόθεσμα ανάπτυξη είναι λίγο πιο θετικές σε σύγκριση με το ΔΝΤ κι αυτό δημιουργεί απόκλιση αναφορικά με τα μακροπρόθεσμα μέτρα

Για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν πολύ λίγες τεχνικές λεπτομέρειες που μένουν, ενώ διευκρίνισε πως η εκταμίευση της δόσης είναι συνδεδεμένη με την τεχνική συμφωνία.

«Το χρέος και η τεχνική συμφωνία σημαίνουν συνολική συμφωνία».

The post Τζανακόπουλος: Έγινε πρόταση για το χρέος στο Eurogroup όμως δεν ήταν αποδεκτή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα