Μ’ αυτά τα tricks θα αποκτήσεις το σώμα που πάντα ήθελες!

10:26 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις για ένα σχέδιο διατροφής που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις μερικά μυστικά και tricks τα οποία μπορείς να τα εφαρμόσεις έτσι ώστε να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ήθελες!

Το κλειδί δεν είναι η δίαιτα αλλά η υιοθέτηση αυτών των νέων συνηθειών:Όρισε ρεαλιστικούς στόχους.

Όρισε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Βεβαιώσου ότι είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Όρισε μίνι στόχους που μπορείς να φτάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάρε μια στιγμή για να ανταμείψεις τον εαυτό σου για κάθε επιτυχία – αυτό

θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια θετική στάση για την επίτευξη του τελικού στόχου σου.

Μεγάλο πρωινό και ελαφρύ δείπνο.


Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα θρεπτικό πρωινό και να πάρεις το χρόνο σου για να το απολαύσεις. Έχοντας ένα ελαφρύ γεύμα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό και να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου.

Μάθε να προσδιορίζεις πότε είσαι πεινασμένος.


Γνώριζες ότι το σώμα σου συχνά μπερδεύει την πείνα με τη δίψα;
Όταν είσαι αφυδατωμένος, το σώμα σου λαμβάνει τα ίδια σήματα όπως όταν δεν έχεις φάει αρκετό φαγητό. Έτσι εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να παρακολουθείς την πρόσληψη υγρών. Όταν αισθάνεσαι πεινασμένος, πίνε πρώτα ένα ποτήρι νερό και περίμενε λίγα λεπτά για να μην φας περισσότερο από ό, τι χρειάζεται.

Προσπάθησε να τρως λίγο και συχνά.

Μεγάλα κενά ανάμεσα στα γεύματα θα σου δώσουν μια τρομερή πείνα. Θα φας τα πάντα πολύ γρήγορα και από τη στιγμή που θα επιτύχεις κορεσμό, θα έχεις καταναλώσει περισσότερο από ό, τι πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου.

Μάθε να μαγειρεύεις.

Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται ότι τα «υγιεινά» τρόφιμα είναι βαρετά και άγευστα, αλλά το μυστικό είναι να μάθουν πώς να βάζουν μπαχαρικά για να τα διαφοροποιούν.

Πάρε την ευκαιρία να δοκιμάσεις νέα τρόφιμα και να χτίσεις υγιεινά γεύματα γύρω από τα τρόφιμα που σου αρέσουν περισσότερο.

Δημιούργησε ένα χρονικό πλάνο.

Ένα εβδομαδιαίο χρονικό πλάνο είναι μια καλή ιδέα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχεις τους στόχους σου πιο εύκολα. Για παράδειγμα, σχεδίασε τα γεύματα σου και τις δραστηριότητες για την ερχόμενη εβδομάδα. Προσπάθησε να κάνεις κάτι διαφορετικό ώστε να μην βαρεθείς. Ίσως μια βόλτα με ποδήλατο, μια βόλτα σε ένα όμορφο σημείο, ή την προετοιμασία ενός νόστιμου και υγιεινού γεύματος με τους φίλους σου.

Mείωσε τις μερίδες σου.

Ένας καλός τρόπος για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου και να αποφύγεις την υπερκατανάλωση είναι να φας σε μικρές μερίδες. Το ίδιο ποσό φαγητού θα φανεί μεγαλύτερο και θα νιώσεις σαν να τρως περισσότερο.

Όλοι κάνουμε λάθη.

Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου εξαιτίας μερικών στιγμών αδυναμίας. Είναι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Παραδέξου το λάθος σου, ξεπέρασε το και επέστρεψε δυναμικά στην υγιεινή σου ρουτίνα.

Έλεγξε το άγχος σου.

Γνωρίζουμε ότι η επιθυμία σου να φας σου δημιουργεί πολύ άγχος στο σημείο όπου το φαγητό είναι το μόνο που σκέφτεσαι. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό για το σώμα σου, καθώς το άγχος παράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που περιπλέκει πραγματικά την απώλεια βάρους. Επομένως, χαλάρωσε το μυαλό σου, διάβασε ένα βιβλίο και προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν.

The post Μ’ αυτά τα tricks θα αποκτήσεις το σώμα που πάντα ήθελες! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα