Τυφώνας Χάρβεϊ: Με πλοιάρια γίνεται η διάσωση των ανθρώπων στο Τέξας

20:09 27/8/2017 - Πηγή: iPop
Τις ακτές της πολιτείας του Τέξας σάρωσε η βροχή που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ. Με πλοιάρια γίνεται η απομάκρυνση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, υπάρχουν παντού πλημμύρες και προστίθενται 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις γειτονιές και τους αυτοκινητόδρομους που είναι κατακλυσμένα από νερά.

Περισσότερες από 2.000 εκκλήσεις από ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια και αυτοκίνητα, έχουν λάβει έως τώρα οι αρχές. Δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων πρόκειται να εκκενωθούν πλήρως.

Μη βγαίνετε

στον δρόμο. Μην υποθέτετε ότι η καταιγίδα πέρασε

Προσωρινά έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Χιούστον, ενώ ο δήμος σκοπεύει να ανοίξει δύο νέα καταφύγια για την στέγαση των πληγέντων.

Οι υπηρεσίες διάσωσης, προειδοποίησαν τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων του Χιούστον να μην αφήνουν τις κατοικίες τους, καθώς οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, αλλά να ανεβαίνουν σε ταράτσες και σοφίτες.

Όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις από το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Ουίλιαμ Π. Χόμπι του Χιούστον έχουν ακυρωθεί.

«Η πλημμύρα στο Χιούστον είναι τραγική. Εργαζόμαστε για να σώσουμε ζωές και να είναι ασφαλείς όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι» ανέφερε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Προς το παρόν επιβεβαιωμένοι είναι δύο θάνατοι, ενός άνδρα στο Ρόκπορτ, του οποίου το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε ενώ οδηγούσε στο δυτικό Χιούστον.

Τουλάχιστον στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες στο Ρόκπορτ.

Photos: AP Photo/David J. Phillip

The post Τυφώνας Χάρβεϊ: Με πλοιάρια γίνεται η διάσωση των ανθρώπων στο Τέξας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα