Πες αντίο στην κατάθλιψη μετά το τέλος των διακοπών

16:20 27/8/2017 - Πηγή: iPop
Τολμώ να πω ότι σε όλους αρέσουν οι διακοπές. Δεν έχει σημασία αν ο προορισμός είναι πολύ μακριά, κοντά ή ακόμα στο ίδιο σου το σπίτι: το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για λίγες ημέρες μακριά από τις εργασιακές ευθύνες και έχεις στη διάθεση σου ένα 24ωρο για να αφιερώσεις σε ό,τι θέλεις και με όποιον θέλεις!

Οι διακοπές σημαίνουν αλλαγή, ξεκούραση, ανακάλυψη…Σημαίνουν επίσης ότι ξεφεύγουμε από τη καθημερινή ρουτίνα για να ανακαλύψουμε την ευχαρίστηση του να μην κάνουμε τίποτα απολύτως.

Δυστυχώς, όμως το καλοκαίρι

και οι διακοπές δεν κρατάνε για πάντα και η πλειοψηφία του πληθυσμού επιστρέφει στη ζωή τους σχεδόν μπουσουλώντας όπως ένα μικρό αγόρι που δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που ίσως σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη κατάθλιψη που προκαλεί το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο γραφείο.

1. Επανέλαβε μαζί μου: «Είμαι τυχερή που κατάφερα να πάω διακοπές έστω και για μερικές μέρες». Εκτίμησε το γεγονός ότι σου δόθηκε η ευκαιρία να πας διακοπές και να ξεκουραστείς για λίγες μέρες και επέστρεψε στη δουλειά σου με ανανεωμένη διάθεση.

2. Απέφυγε τις ξαφνικές αλλαγές. Άφησε μερικές μέρες στην άκρη για να μπορέσεις να προσαρμοστείς. Για παράδειγμα, αν είχες πάει ταξίδι στην Ταϊλάνδη, μην επιστρέφεις την Κυριακή για να πας την Δευτέρα στη δουλειά. Λίγες μέρες αναπροσαρμογής στην πόλη θα σε βοηθήσουν περισσότερο στην επάνοδο σου στην καθημερινότητα.

3. Μην εξιδανικεύεις. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα, συνήθως οι αργίες δεν είναι τόσο καλές όσο πιστεύουμε ούτε η ρουτίνα τόσο άσχημη. Εμείς συχνά εξιδανικεύουμε τις διακοπές και υποτιμούμε τη ρουτίνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία αναπροσαρμογής ή άσχημα συναισθήματα.

4. Δες τη θετική πλευρά. Σίγουρα έχεις έναν συνεργάτη που θέλεις να δεις ξανά ή ένα γατάκι που σε περιμένει στο σπίτι. Είναι καλό να διατηρείς μία ισορροπία και να σκέφτεσαι μόνο τα καλά πράγματα. Επίσης, σύμφωνα με την επιστήμη το σώμα, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι σε μία ρουτίνα.

5. Ψάξε για νέα ερεθίσματα. Αν ο Σεπτέμβριος σου φέρει μια καινοτομία, μια πρόκληση και, εν συντομία, μία νέα αυταπάτη, θα σου κοστίσει λιγότερο ότι άφησες πίσω τις ημέρες του ήλιου και της παραλίας.

6. Προγραμμάτισε το επόμενο ταξίδι. Εάν λατρεύεις τα ταξίδια τότε το να αγοράσεις τα εισιτήρια για την επόμενη σου απόδραση ίσως να είναι μια καλή ιδέα. Εκτός από ένα καλό κίνητρο, ο προγραμματισμός ταξιδιών στο σωστό χρόνο είναι πάντα φθηνότερος.

The post Πες αντίο στην κατάθλιψη μετά το τέλος των διακοπών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα