Τσοχατζόπουλος: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή του σε δεύτερο βαθμό

19:46 14/6/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχει περάσει μόλις κάτι παραπάνω από ένα μήνα από τότε που ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, όμως, η εισαγγελέας προτείνει εκ νέου την ενοχή του σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

από προμήθειες εξοπλιστικών​ με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο​, εισγείται την ενοχή των 12 απ’ τους 16 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, Αναστασία Δημητριάδου παράλληλα πρότεινε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων. Η ίδια περιέγραψε ένα «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών με στόχο την νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορούμενου, Άκη Τσοχατζόπουλου».

Η κα Δημητριάδου προτείνει την ενοχή τόσο του κ. Τσοχατζόπουλου, όσο και της κόρης του και της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, καθώς επίσης και του κατασκευαστή Αστέριου Οικονομίδη, του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, της λογίστριας του πρώην υπουργού Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, του εξαδέλφου του Άκη, Νίκου Ζήγρα, καθώς και των χρηματιστών Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη, όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτας Τσεκούρα και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, και τέλος του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου, για τους οποίους διατηρεί αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

The post Τσοχατζόπουλος: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή του σε δεύτερο βαθμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα