Σκύλος και αντηλιακό: Μια σχέση αγάπη ή μίσους;

18:08 14/6/2017 - Πηγή: iPop

Τα αγαπημένα μας τετράποδα θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα το Καλοκαίρι. Εκτός από την ενυδάτωση, ένα δροσερό και σκιερό μέρος, θέλουν και το αντηλιακό τους.

Και όμως! Όπως εμείς, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να πάθουν έγκαυμα από την έκθεση στον ήλιο. Το κατοικίδιό μας μπορεί να υποφέρει από το κόκκινο, φλεγμονώδες δέρμα. Το κάψιμο από τον ήλιο μπορεί επίσης να του προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

«Είναι πολύ σημαντικό να βάζετε αντηλιακό στα σκυλιά σας, ειδικά σε εκείνα με ελαφρύ δέρμα και λευκό τρίχωμα. Το δέρμα

ενός σκύλου μπορεί να υποστεί βλάβη από τον ήλιο γι’ αυτό απαιτείται η προστασία του από τον καρκίνο του δέρματος», αναφέρει ο επικεφαλής γιατρός του Ιατρικού Κέντρου Ζώων στη Νέα Υόρκη, Richard Goldstein.

Οι συνήθεις τύποι καρκίνοι του δέρματος σε σκύλους που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο είναι το καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων, κακοήθη μελανώματα, αιμαγγειώματα ή αιμαγγειοσάρκωμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν ένας σκύλος εκτίθεται στον ήλιο από τις 10 το πρωί έως τις 16.00, τότε πρέπει να του βάζουμε αντηλιακό στη μύτη, γύρω από τα χείλη, στα αυτιά, στην κοιλιά.

Δώσε μεγάλη προσοχή στην περιοχή των ματιών.

Τι είδους αντηλιακού;

Υπάρχουν αντηλιακά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για σκύλους. Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμποιήσεις ένα αντηλιακό για παιδιά με δείκτη SPF 15 ή και υψηλότερο.

Είναι βέβαια πολύ σημαντικό να διαβάσεις και την ετικέτα του αντηλιακού καθώς υπάρχει κίνδυνος τα σκυλιά να γλείψουν το δέρμα τους και να καταναλώσουν κατά λάθος το αντηλιακό.

Καλύτερα να επιλέξεις ένα προϊόν χωρίς άρωμα και να μην περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου, το οποίο θα του προκαλούσε αιμολυτική αναιμία.

The post Σκύλος και αντηλιακό: Μια σχέση αγάπη ή μίσους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα