Τσίπρας στη Ρώμη: «Εγώ εργασιακό μεσαίωνα δεν ψηφίζω»

11:17 27/3/2017 - Πηγή: iPop

«Εγώ εργασιακό μεσαίωνα δεν ψηφίζω» φέρεται να είπε για τα εργασιακά ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης.

Μετά την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση για τα εργασιακά, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πως ξεκαθάρισε και στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός,

Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, συμμαχία των σοσιαλιστών απέναντι στις πιέσεις της Γερμανίας μέσω Eurogroup, λέγοντας:

Το Eurogroup συνεδριάζει και αποφασίζει σε αυτό το Βερολίνο. Κάποιες χώρες φαίνεται πως έχουν πολύ μεγαλύτερες εξουσίες από τις υπόλοιπες

Κυβερνητικές πηγές ,βεβαίως, διέψευδαν ότι υπάρχει κάποια συμβιβαστική πρόταση, που να έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως έλεγαν τα θέματα είναι πολλά και όχι ένα, για να αντιμετωπιστούν συνολικά.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, υποστήριζαν ότι δεν αναμένεται ούτε μέσα στις επόμενες ώρες κάτι συγκεκριμένο ως συνολική απάντηση από την ελληνική πλευρά, αλλά ότι συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Τόνιζαν ότι βαρόμετρο είναι τα εργασιακά, στα οποία περιμένουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, όλα δείχνουν πως η Ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω στα ενεργειακά ώστε να πάρει αυτά που θέλει στα εργασίακά στην διαπραγμάτευση.

Photo:Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post Τσίπρας στη Ρώμη: «Εγώ εργασιακό μεσαίωνα δεν ψηφίζω» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα