Τσίπρας: «Σήμερα είναι μια ευκαιρία να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα»

15:28 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Από χθες Τετάρτη Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Σύνδεσμο για τα παιδιά με Σύνδρομο Down και άλλες συναντήσεις στην Καλαμαριά και την Αλεξανδρούπολη.

Mετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

στον «Αστερόκοσμο» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο Πρωθυπουργός είδε και μίλησε με προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε αναφερόμενος στους πρόσφυγες:

Έχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Παράλληλα, μια ευχάριστη μουσική νότα έδωσε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού, η οποία κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού έπαιξε το τραγούδι «Final Countdown».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα πόσο σημαντικό είναι να μπορέσει να γίνει εφικτή η συμβίωση με προσφυγόπουλα και τα ελληνόπουλα.

Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα σε μια μέρα γιορτής, σε ένα πανηγύρι χριστουγεννιάτικο. Οι γιορτές, πάνω από όλα, πρέπει να είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά, από παιχνίδι και χαρά

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ-Helexpo που άνοιξε τις πύλες σε αυτό το χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, σε 3.500 προσφυγόπουλα να περάσουν αυτές τις μέρες εδώ

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Σύλλογο Συνδρόμου Down στην Καλαμαριά, δηλώνοντας πως ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει σε αυτά τα παιδιά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα και δεσμεύτηκε πως η Κυβέρνηση του θα κάνει όσα περισσότερα μπορεί για να το καλύψει.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Μητροπολίτη, ο οποίος ήθελε να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό για ζητήματα της τοπικής Εκκλησίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης πληροφόρησε τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδιασμού της Μητρόπολης, σε ό,τι αφορά το κτίριο του Ορφανοτροφείου της Τούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η χώρα μας έχει ένα μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα- Video

The post Τσίπρας: «Σήμερα είναι μια ευκαιρία να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα