Ομπάμα: Δημοκρατικοί το νου σας- Όσα αναφέρει στην επιστολή του ο απερχόμενος Πρόεδρος

15:04 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Το δικό του μήνυμα προς τους Δημοκρατικούς έστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μέσω επιστολής του υπερασπίστηκε το έργο που επιτέλεσε στη διάρκεια των δύο θητειών.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ εστίασε στο πρόγραμμα ασφάλισης και περίθαλψης, γνωστό και ως Obamacare, το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να τον διαδεχτεί έχει ήδη δεσμευτεί πως θα καταργήσει.

Ο Λευκός Οίκος τονίζουμε, πως

έδωσε στη δημοσιότητα την εν λόγω επιστολή, αλλά και τις εκθέσεις κάθε υπουργείου σχετικά με τις προόδους που έχουν επιτευχθεί μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ομπάμα.

Ο Μπ. Ομπάμα αναφέρει στη επιστολή:

Καθώς ετοιμάζομαι να δώσω τη σκυτάλη και να κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για την Αμερική

Παράλληλα, αναφέρεται στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και στη σημαντική μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από το ξένο πετρέλαιο και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Την ίδια στιγμή, πρώτη στη λίστα των επιτηδευμάτων του Ομπάμα φιγουράρει η μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης. Στόχος μάλιστα, του απερχόμενου Προέδρου φαίνεται να είναι να ξεκίνησε μια προσπάθεια να διασώσει την εν λόγω μεταρρύθμιση.

Στην επιστολή του ο Μπαράκ Ομπάμα επίσης σημειώνει πως «οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ένα μεγάλο έργο προς την κατεύθυνση της μείωσης της ανισότητας» και συμπληρώνει:

«Προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα συμβάλει η ακύρωση της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανούς, η πλειονότητα των οποίων είναι λευκοί και προέρχονται από την εργατική τάξη, η ακύρωση των πληρωμών των υπερωριών ή η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και του συστήματος υγείας. Οι Αμερικανοί της μεσαίας τάξης δεν ψήφισαν τίποτα από αυτά».

photo:REUTERS/KEVIN LAMARQUE

The post Ομπάμα: Δημοκρατικοί το νου σας- Όσα αναφέρει στην επιστολή του ο απερχόμενος Πρόεδρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα