Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γκρινιάζει, δεν είναι επαίτης. Προτείνει συγκεκριμένες λύσεις | Video

19:36 7/6/2017 - Πηγή: iPop

Ομιλία παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στο ξενοδοχείο Hilton, στο περιθώριο του Concordia Europe Summit, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές για μια οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε κατά την έναρξη της ομιλίας του πως η χώρα βιώνει σκληρές συνέπειες στρεβλών επιλογών και των εταίρων που επέλεξαν

λάθος συνταγή.

O Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «κοιτάμε στο μέλλον για να πάρουμε σωστές αποφάσεις και αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», ενώ εν συνεχεία ανέφερε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τρίμηνο 2017 έκλεισε με θετικούς δείκτες σε απασχόληση, επενδύσεις, εξαγωγές.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα είναι σε μομέντουμ ανάκαμψης. «Έτοιμη είναι Ελλάδα, αγορές επενδυτές, περιμένουν σήμα από τους Θεσμούς».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως αναγκαία, αλλά κι εφικτή μια απόφαση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

O ίδιος κάλεσε τους εταίρους να κάνουν αυτό το οποίο οφείλουν, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Κανείς δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη».

Διεκδικούμε συμφωνία που θα καθορίσει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε με έμφαση πως η Ελλάδα δεν γκρινιάζει, δεν είναι επαίτης, αλλά προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

«Θέσαμε κριτήρια για καθαρή βιώσιμη λύση», είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup δεν ήταν επαρκεί. «ΔΝΤ και Ευρώπη κάνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη».

Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και την ενότητα της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να αφήσει πίσω τον επταετή εφιάλτη αν εκπληρωθούν τα σωστά κριτήρια

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως άμεση προτεραιότητα η γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας και να σταματήσει η φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς όλες τις πλευρές, λέγοντας πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να πορεύεται με τείχος ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο», σημειώνοντας παράλληλα ότι η μοίρα των λαών της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή.

Αυτό, συνέχισε ο ίδιος, δεν μπορεί να γίνει με μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που καθορίζεται σε διευθυντήρια. «Η Ευρώπη θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της όταν γίνει υπόθεση Δημοκρατίας για τους λαούς της».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη η Ευρωζώνη να έχει μια νέα οργανική οντότητα, «έχουμε ανάγκη νέα αρχή».

Δείτε LIVE εικόνα:

Photo: Michele Tantussi/Getty Images

The post Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γκρινιάζει, δεν είναι επαίτης. Προτείνει συγκεκριμένες λύσεις | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα