Τσίπρας: Η χώρα γυρίζει σελίδα ανοίγοντας τον βηματισμό της προς μία νέα εποχή

12:38 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, στο 198,8 χλμ, όπου και μίλησε για τη σημαντικότητα και την εξέλιξη του οδικού δικτύου. «Η Ιόνια οδός εκσυγχρονίζει την χώρα και είναι ένα μόνο κομμάτι του νέου δρόμου που θέλουμε να ανοίξουμε για το μέλλον της χώρας».

Αναπόφευκτη είναι η σύγκριση της αποτελεσματικότητας, του χρονοδιαγράμματος, καθότι από το 206 έως το 2015 για

την Ιόνια οδό ειχαμε την ολοκλήρωση περιόδου του 50% των έργων και μετά σήκωσαν τα χέρια ψηλά καθώς το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τους έκανε να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Μέσα σε 2.5 χρόνια επανακινήσαμε τα έργα, τηρήσαμε απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα και κάνουμε πράξη ένα έργο πνοής για την χώρα

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους αυτούς που την δύσκολη εκείνη περίοδο, ιδιαίτερα το 1ο εξάμηνο του 2015 που ξεκόλλησαν τα έργα ενώ η χώρα βρισκόταν σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.

Καταφέραμε να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας διαπραγματευσης αποφεύγοντας τις υπέρογκες αποζημιώσεις, τις απελπιστικές παρεμβασεις στα χρονοδιαγράμματα και κατάφεραν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε περίπου 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις διεκδικήσεις από την πλευρά της ΕΕ.

H Ιόνια οδός στα τεχνικά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνει, 4 σήραγγες διπλού κλάδου κ 5 μεγάλες γέφυρες, διασχίζει 2 περιφέρειες και 4 νομού, η λειτουργία της αναβαθμίζει σημαντικά κέντρα της περιοχής μειώνοντας τους χρόνους μετακίνησης και διευκολύνοντας την μεταφορά αγροτικών προϊόντων

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διεθνή σημασία καθώς η λειτουργία της καθιστά πιο άμεση τη σύνδεση της χώρας μας με τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ιόνια οδός φέρνει πιο κοντά την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά την ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.

Πέρα από την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη συντόμευση της διαδρομής πολύ σημαντικό είναι το αγαθό της οδικής ασφάλειας, όπου η χώρα μας για πολλά χρόνια κατείχε ένα από τα πιο θλιβερά ρεκόρ που πέρα από την οδική συμπεριφορά οφειλόταν και στο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Τσίρπας τόνισε πως έργα, όπως η Ιόνια οδός δεν έχουν για εμάς μόνο αυτοτελή σημασία αλλά βήματα ενός στρατηγικού σχεδίου που στοχεύει «να αλλάξει στο σύνολό της την εικόνα της χώρας μετά από μία παρατεταμένη και δύσκολη πορεία μέσα στα πλαίσια σκληρής επιτροπείας και σκληρής δημοσιονομικής ασφυξίας».

Ο στόχος μας εφικτός, ρεαλιστικός, είναι μία μία νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος και από το ασφυκτικό καθεστώς της επιτροπείας

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση του δύσκολου δρόμου και την προοπτική υλοποίησης αυτής της νέας πραγματικότητας, νέας προοπτικής για την χώρα υλοποιώντας τους στόχους» επισήμανε ο πρωθυπουργός τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως «η χώρα μας γυρίζει σελίδα ανοίγοντας τον βηματισμό της προς μια νέα εποχή».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «αυτός ο σπουδαίος δρόμος, η Ιόνια οδός που εκσυγχρονίζει την χώρα είναι ένα μόνο κομμάτι του νέου δρόμου που θέλουμε να ανοίξουμε για το μέλλον της χώρας».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου αύριο Τετάρτη, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Τέλος, θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνα.

The post Τσίπρας: Η χώρα γυρίζει σελίδα ανοίγοντας τον βηματισμό της προς μία νέα εποχή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα