Τσίπρας: Έχουμε θετικό έργo παρά τις πιέσεις

08:49 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε σειρά ζητημάτων και το θετικό έργο που έχει γίνει, παρά τις πιέσεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.

Παρά τις πιέσεις, «έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ

συμπλήρωσε πως με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε τον δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Το τελικό κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, ενώ σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι η πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καιρό που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης .

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία , με το βάρος σε κόμμα και Κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Οι εκτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η διαχωριστική γραμμή μεταξύ Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη.

«Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που είναι σταθερά προσανατολισμένη στη συντριβή της εργασίας».

Επί τάπητος στην Πολιτική Γραμματεία βρέθηκαν θέματα σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή το κοινωνικό κράτος.

Οι πηγές της Κουμουνδούρου γνωστοποίησαν πως έγινε συζήτηση και για την Παιδεία με έμφαση στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και για ζητήματα δικαιωμάτων και Δημοκρατίας.

Τέλος, συζητήθηκε η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή Κυβέρνησης – κόμματος.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τσίπρας: Έχουμε θετικό έργo παρά τις πιέσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα