Τσίπρας: Εάν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα βρεθούμε μπροστά σε αδιέξοδο

16:31 24/9/2016 - Πηγή: iPop

Oλοκληρώθηκε η «μίνι» Σύνοδος Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 10 χωρών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Σύνοδο «ενδιαφέρουσα», ενώ αναφέρθηκε στα όσα ζήτησε απ’ τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες που έδωσαν το παρών.

Η προσφυγική κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι παγκόσμια υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμερισμός της ευθύνης. «Εάν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα βρεθούμε μπροστά σε αδιέξοδο».

«Η

ευθύνη προστασίας των συνόρων της Ευρώπης πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική», είπε ο Α. Τσίπρας συμπληρώνοντας σχετικά με την συμφωνία με την Τουρκία ότι θα πρέπει να τηρηθεί.

Ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα «παράπονα» απ’ την γειτονική χώρα, καθώς οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Παράλληλα, κάλεσε και την Ε.Ε. να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία κι όχι μόνο.

Tην ίδια στιγμή στάθηκε στα όσα ζήτησε απ’ τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο:Ενίσχυση της FrontexΕπιτάχυνση του relocation. «Η διαδικασία του relocation πρέπει να γίνει πραγματικότητα. 8.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι για το relocation».Επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής. «Πρέπει να επιταχυνθούν οι επιστροφές όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις απόψεις που ακούστηκαν εντός της Συνόδου, σημειώνοντας πως ακούστηκαν απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με το γενικό κλίμα. «Ακούστηκαν απόψεις ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι φράχτης».

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού |Andrea Bonetti

The post Τσίπρας: Εάν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα βρεθούμε μπροστά σε αδιέξοδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα