Microblading: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα μόδα ώστε να μην γελάει και ο κάθε πικραμένος

15:47 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Microblading: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα μόδα ώστε να μην γελάει και ο κάθε πικραμένος με τα φρύδια σου!

Τα φρύδια δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερα! Μιλώντας και μεταφορικά και κυριολεκτικά, τα φρύδια έχουν γίνει τεράστια τα τελευταία χρόνια. Ίσως επειδή τα φρύδια – όπως η δημοφιλής θεωρία της γραμμής – αντανακλούν την οικονομική κατάσταση της εποχή ίσως όμως και εξαιτίας της ξαφνικής ανόδου της Cara Delevingne.

Όπου και να οφείλεται

το αποτέλεσμα είναι ένα, τα φρύδια έχουν γίνει τόσο δημοφιλής ώστε τώρα είναι σταθερά εστίασης της ομορφιάς από μόνη της. Σήμερα, όπως και τα μολύβια και το powder των φρυδιών, έχουμε ολόκληρα σαλόνια ομορφιάς αφιερωμένα στην προσθετική και τη βαφή.

Το πιο πρόσφατο βεβαίως είναι το τατουάζ φρυδιών. Δεν μιλάμε για τις απίστευτες μπλε γραμμές που σκαρφάλωναν στα μέτωπα των goths της δεκαετίας του ’90, μιλάμε για ένα φυσικό βλέμμα με πλήρη φρύδι, μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για ένα αποτέλεσμα με πιο γεμάτα και φυσιολογικά φρύδια μέρα με την ημέρα. Η διαδικασία είναι γνωστή ως microblading.

Η διαδικασία, η οποία δημιουργεί ημι-μόνιμα φρύδια, πυκνώνει τα αδύναμα φρύδια ή τραβάει νέα φρύδια για όσους δεν έχουν, γίνεται τόσο δημοφιλής ώστε υπάρχουν λίστες αναμονής για να το κάνεις στα ινστιτούτα ομορφιάς. Αλλά τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Τι είναι το microblading;

Το Microblading είναι μια ημι-μόνιμη διαδικασία τατουάζ σχεδιασμένη να φέρει όγκο σε αραιά και λεπτά φρύδια.

Αρχικά το Microblading ήταν μια μέθοδος για την αλωπεκία και τους ασθενείς με καρκίνο για να αναμορφώσουν τα φρύδια τους, η θεραπεία είναι τώρα μία άμεσα διαθέσιμη λύση ομορφιάς για όσους αναζητούν μια πληρέστερη εμφάνιση.

Αν και η λέξη δερματοστιξία μπορεί να υποδηλώνει μια δέσμευση τόσο αποθαρρυντική όσο η λήψη μιας βαριάς υποθήκης, η νέα τεχνική θεωρείται τόσο λεπτή και φυσιολογική, ώστε να διαλύσει τυχόν ανησυχίες για αόριστα λάθη.

«Το Microblading είναι μια μορφή καλλυντικών δερματοστιξιών, η οποία είναι επίσης γνωστή ως μικρο-χρωματισμό», λέει η Laura Kay, microblader και εκπαιδεύτρια με έδρα το Hertfordshire.

«Η διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται από ένα εργαλείο χειρόςγίνεται με λίγο μικρές περικοπές στο δέρμα, οι οποίες μοιάζουν με papercuts. Τα κοψίματα είναι γεμάτα με χρωστική ουσία, δημιουργώντας μια ρεαλιστική προσαρμογή φρυδιών».

Πονάει;

Παρόλο που τα μικροσκοπικά δισκία φρυδιών δεν ακούγονται ακριβώς όπως η ιδέα του μασάζ για κανέναν, τα ερεθιστικά έλαια και οι θεραπείες λέγεται ότι κάνουν τη διαδικασία περισσότερο από ανεκτή.

«Υπάρχουν τεχνικές μουδιάσματος στην αγορά, έτσι ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται πόνοσχεδόν καθόλου», λέει η Louise Bannigan της Epibrow.

«Είναι λίγο scratchy και ορισμένοι το βρίσκουν επώδυνο, αλλά άλλοι πελάτες δεν νιώθουν καθόλου πόνο», λέει η Kay.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Το microblading διαρκεί από 1-2 ώρες ανά συνεδρία και γενικά περιλαμβάνει ένα ραντεβού παρακολούθησης για την περαιτέρω χάραξη της γραμμής μια εβδομάδα αργότερα.

«Πόσο διαρκεί μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πελάτη – η μέση διάρκεια ζωής είναι περίπου 12-18 μήνες», λέει η Bannigan.

Πόσο κοστίζει;

Η διαδικασία μπορεί να κοστίσει από £ 250 – £ 450. Μερικά σαλόνια περιλαμβάνουν την πρώτη θεραπεία και το συμπληρωματικό ραντεβού σε αυτή την τιμή, ενώ άλλοι χρεώνουν ανά περίοδο συνόδου.

Παρόλο που είναι δελεαστικό, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν θα έχουν προεξοφλημένο αποτέλεσμα!

The post Microblading: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα μόδα ώστε να μην γελάει και ο κάθε πικραμένος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα