Τσακαλώτος- Αχτσιόγλου: Ταυτόχρονα τα μέτρα και τα αντίμετρα

18:19 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Πρόεδρος του Eurogroup να ξεκαθάρισε προ ημερών ότι η εφαρμογή των αντίμετρων θα γίνει μόνο εφόσον η Ελλάδα καταφέρει πλεόνασμα άνω του 3,5% του ΑΕΠ, ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου επιμένουν ότι η νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων θα γίνουν ταυτόχρονα.

Οι δύο Υπουργοί ενημέρωσαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα τους βουλευτές των ΕΠΕΚΕ (Επιτροπές

Παραγωγής και Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου) σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά μέτωπα.

Αρκετοί βουλευτές της Κυβέρνησης εξέφρασαν την αγωνία τους, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με γνώμονα την προστασία των αδύναμων, οι οποίοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τους Υπουργούς, «στόχος είναι να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος». Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου σημείωσαν για ακόμα μια φορά ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα και ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν.

Οι Υπουργοί γνωστοποίησαν πως οι Θεσμοί επιμένουν στις θέσεις τους για μείωση του αφορολόγητου και τα εργασιακά, με τον Ε. Τσακαλώτο να παραδέχεται ότι το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί.

Πλέον, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, νέο ορόσημο για τη συμφωνία είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς το ορόσημο της 20ής Μαρτίου χάνεται.

Μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα βρίσκονται σε ισορροπία και εφαρμόζονται ταυτόχρονα».

Η ΚΟ φάνηκε προβληματισμένη κι ανήσυχη και επιθυμεί να γίνει εφικτό ότι θα ισοσταθμιστεί η αναδιανομή της δημοσιονομικής πολιτικής και να υπάρξει εφαρμογή βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου.

Ωστόσο, οι βουλευτές βλέπουν θετικά το ότι πρώτη φορά τα μέτρα επιβάρυνσης και τα μέτρα ελάφρυνσης προχωρούν ταυτόχρονα.

«Αγωνιζόμαστε να υπάρξει μία βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά συμφωνία», υπογράμμισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

The post Τσακαλώτος- Αχτσιόγλου: Ταυτόχρονα τα μέτρα και τα αντίμετρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα