Τρεις εβδομάδες στις Βρυξέλλες κρυβόταν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο Abdeslam

18:35 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένας από τους βασικούς υπόπτους των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ο Salah Abdeslam, φαίνεται πως πέρασε τρεις εβδομάδες στις Βρυξέλλες, έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η βελγική εφημερίδα La Derniere Heure, ένας από τους βασικούς υπόπτους που κρύβονται πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ατόμων, ο Salah Abdeslam,

κρυβόταν στη γειτονιά Schaerbeek στις Βρυξέλλες, ακόμα και τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Abdeslam, έμενε σε ένα διαμέρισμα στην οδό Rue Henri Bergé από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου και εγκατέλειψε το διαμέρισμα, όταν η βελγική αστυνομία ξεκίνησε να πραγματοποιεί επιδρομές σε όλη την πόλη.

Η αστυνομία ανακάλυψε το διαμέρισμα στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν εκρηκτικές ζώνες και τα δακτυλικά αποτυπώματα του Abdeslam.

Στο σχετικό δημοσίευμα της La Derniere Heure αναφέρεται επίσης ότι, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Μαρόκου, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο Abdeslam, βρισκόταν στην Βόρειας Αφρικής. «Αν είχε πάει εκεί αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, θα είχε συλληφθεί μέχρι τώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Salah Abdeslam, είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους στις έρευνες για τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, εθεάθη να διασχίζει τα γαλλοβελγικά σύνορα.

Φόβοι από την Europol για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της Europol, στην ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung», εκφράζει τους φόβους του για νέο τρομοκρατικό χτύπημα που πρόκειται να σημειωθεί στην Ευρώπη από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

O διευθυντής της Europol, υπογράμμισε πως, το Ισλαμικό Κράτος κι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η τρομοκρατική επίθεση, δεν πρόκειται να σημειωθεί αναγκαστικά από ομάδες ενόπλων, αλλά και από μεμονωμένες επιχειρήσεις».

photo:politico

The post Τρεις εβδομάδες στις Βρυξέλλες κρυβόταν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο Abdeslam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα