Χρησιμοποιείς ξανά και ξανά το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Ξανασκέψου το!

14:13 28/6/2017 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά το πλαστικό μπουκαλάκι μας. Μήπως όμως είναι επικίνδυνο να γεμίζεις ξανά το ίδιο πλαστικό μπουκαλάκι με νερό;

Το να ξαναχρησιμοποιήσεις το πλαστικό μπουκάλι μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ότι φαντάζεσαι και είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Από αυτό μπορεί να διαρρεύσουν χημικά και να αναπτυχθούν επιβλαβή βακτήρια.

Ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια μπορούν να έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνες μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο

ορμονικών προβλημάτων, όπως ενδομητρίωση και καρκίνο του μαστού.

Σε μια άλλη έρευνα, μελετήθηκαν σε εργαστήριο μπουκάλια τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από έναν αθλητή για μια εβδομάδα. Η έρευνα διαπίστωσε πως ο αριθμός των βακτηρίων έφτασε τις 900.000 μονάδες κατά μέσο όρο.

Επίσης διαπιστώθηκε πως το 60% των βακτηρίων μπορούσαν να προκαλέσουν διάφορες αρρώστιες στα άτομα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό εφόσον α περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνονται στο στόμιο του μπουκαλιού.

Αν μπεις στη διαδικασία να πλύνει το μπουκαλάκι σου με σαπούνι και νερό τότε κάνεις τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταστρέψεις ακόμα περισσότερο τη σύσταση του μπουκαλιού ειδικά αν το πλύνεις με πολύ ζεστό νερό.

Μην χρησιμοποιείς τα πλαστικά μπουκάλια ξανά και ξανά. Πιες από αυτά μια φορά και μετά μπορείς να τα ανακυκλώσεις. Είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα γυάλινο μπουκάλι.

Photo: mavcure.com

The post Χρησιμοποιείς ξανά και ξανά το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Ξανασκέψου το! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα