Τοξικό στρες και τάσεις αυτοκτονίας παρουσιάζουν τα παιδιά της Συρίας

15:17 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Παγκόσμιο τρόμο προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις του εμφυλίου στα παιδιά. Όπως καταγράφει μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση, Save the Children, τα παιδιά τα οποία ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, όπως είναι η Συρία πάσχουν από «τοξικό στρες» (μετατραυματικό στρες) και πολλές φορές έχουν και τάσεις αυτοκτονίας.

Πάνω από το 70% των παιδιών τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα δείχνουν να εμφανίζουν συμπτώματα «τοξικού στρες», όπως είναι η απώλεια της ομιλίας και η επιθετικότητα. Παράλληλα, ακόμα κι αν σου φαίνεται υπερβολικό πολλά είναι τα παιδιά τα οποία κάνουν

χρήση ουσιών.

Η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώθηκε σε 458 παιδιά και πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβρη του 2016 έως τον Φλεβάρη του 2017.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την έρευνα:Πάνω από το μισό του συνόλου των ενηλίκων οι οποίοι ερωτήθηκαν (51%) αναφέρει, πως οι έφηβοι στρέφονται στα ναρκωτικά για να αντιμετωπίσουν το σοκ.Την ίδια στιγμή, το 59% των ενηλίκων υπογραμμίζει, πως γνωρίζει έφηβους ή παιδιά τα οποία έχουν στρατολογηθεί σε ένοπλες ομάδες.Ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά διατρέχει τον κίνδυνο να αναπτύξει κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Η έλλειψη σχολείων σύμφωνα με την έρευνα έχει επιδεινώσει την κρίση καθώς ένα στα τρία σχολεία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή χρησιμοποιείται ως καταφύγιο των εκτοπισμένων πολιτών. Πολλά είναι τα κτήρια σχολείων τα οποία έχουν έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ή σε χώρο βασανιστηρίων.

Στη έκθεση της οργάνωσης περιλαμβάνει την μαρτυρία ενός δασκάλου στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, ο οποίος δήλωσε πως οι μαθητές πλέον «ζωγραφίζουν εικόνες παιδιών που σφαγιάζονται στον πόλεμο».

«Περίπου πριν από πέντε με έξι μήνες ένα παιδί 12 χρονών αυτοκτόνησε. Ποτέ δεν μας είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, ακόμη και με μεγαλύτερους ανθρώπους», αναφέρει στην έκθεση ένας άνδρας ο οποίος εργάζεται στον τομέα της υγείας στη Συρία.

Θυμίζουμε, πως η εμφύλια διαμάχη έχει ήδη αφήσει πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αλλά και περισσότερους από 11 εκατομμύρια άστεγους.

The post Τοξικό στρες και τάσεις αυτοκτονίας παρουσιάζουν τα παιδιά της Συρίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα