Οι Θεσμοί παραμένουν και ο Schäuble τονίζει πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το χρέος

14:38 7/3/2017 - Πηγή: iPop

«Η αποστολή των Θεσμών παραμένει στην Αθήνα» επισημαίνει μέσω της εκπροσώπου της η Κομισιόν, καθώς, όπως τονίζει στόχος είναι «να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Κι ενώ το κουαρτέτο παραμένει στην Ελλάδα σε δηλώσεις σχετικά με το χρέος προέβη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτιμώντας πως «δεν είναι η σωστή στιγμή να τεθεί επί τάπητος».

Στη σχετική με τους εκπρόσωπους των δανειστών αποκάλυψη προέβη την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Τύπου της η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Annika Breidthardt.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία κάνουν λόγο για αναχώρηση των Θεσμών το μεσημέρι της Τρίτης και ανέφερε:

Παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

«Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος» δήλωσε μεταξύ των υπολοίπων η Annika Breidthardt.«Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Θυμίζουμε, πως μετά τις συναντήσεις της Δευτέρας στέλεχος του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» σχετικά με τα δημοσιονομικά, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την προνομοθέτηση μέτρων.

O ίδιος αξιωματούχος στις δηλώσεις του τόνισε, πως η διαφορά με τους Θεσμούς είναι πλέον ελάχιστον αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Τι αναφέρει για το ελληνικό χρέος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ;

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, αναφέρθηκε στο ελληνικό χρέος το μεσημέρι της Τρίτης και τόνισε, πως θα πρέπει να μετατεθεί για το 2018.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης ο Γερμανός αξιωματούχος μεταξύ των υπολοίπων υπογράμμισε: «η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε «είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2018, αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο» και συμπλήρωσε σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους πως «δεν είναι θέμα αυτή τη στιγμή» προσθέτοντας ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Μικρή πρόοδος στη διαπραγμάτευση | Τα ανοιχτά μέτωπα

photo:AFP

The post Οι Θεσμοί παραμένουν και ο Schäuble τονίζει πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα