Τούρκος στρατιωτικός: «Φοβάμαι για την ζωή μου- Νομίζαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να μας προστατεύσει»

09:44 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Τον φόβο που έχει για την ζωή του και την έκπληξή του για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών εκφράζει σε συνέντευξή του ένας εκ των τριών Τούρκων στρατιωτικών, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία.

«Πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να μας προστατεύσει», τόνισε ο 36χρονος μιλώντας στο Der Spiegel.

Ο Φεριντούν Τσομπάν εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση, διότι το ίδιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για έκδοση

των πέντε στρατιωτικών κι έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης των τριών.

Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο του για την ζωή του και επισήμανε ότι τα δικαιώματα αλλά και η αξιοπρέπειά του θα καταπατηθούν στην Τουρκία. Σ’ αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Ευρώπη να καταλάβει την θέση στην οποία βρίσκονται οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί.

Στην Τουρκία, θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη

Κληθείς ν’ απαντήσει στο εάν εμπλέκεται με το τουρκικό πραξικόπημα, ο 36χρονος στρατιωτικός είπε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος, τίποτα παράνομο. «Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης και ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα», σημείωσε συγκεκριμένα.

Η τελική απόφαση στον Άρειο Πάγο

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για άρνηση παράδοσης των δύο τελευταίων αξιωματικών.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί απ’ τον Άρειο Πάγο.

The post Τούρκος στρατιωτικός: «Φοβάμαι για την ζωή μου- Νομίζαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να μας προστατεύσει» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα