Η Αχτσιόγλου καλεί την Αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για τα εργασιακά- Πρώτη ομιλία της Υπουργού στη Βουλή

20:58 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Την πρώτη της ομιλία απ’ το βήμα της Βουλής απηύθυνε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017.

Η Υπουργός κάλεσε την Αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το ζήτημα των εργασιακών και να δηλώσει ξεκάθαρα την θέση της. Το ίδιο κάλεσμα έκανε και στις ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Εμείς έχουμε από

καιρό δηλώσει τη θέση μας: είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Και δηλώνουμε σαφώς ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα ένα καθεστώς εξαίρεσης από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων των λαών και της ιστορίας της. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη

Όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, η Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιστέκεται στην απελευθέρωσή τους, κάτι το οποίο αποτελεί επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του ΔΝΤ.

Για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «συνιστά για την Κυβέρνησή μας κεντρικό πολιτικό αίτημα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση».

Τι άλλο δήλωσε για την διαπραγμάτευση η Υπουργός;

Ότι στις διεθνείς επαφές που είχε με συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις εισέπραξε ένα κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ως προς τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωση ότι απ’ το 2017 θα αποδίδονται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ, ενώ τόνισε πως θα αναπτυχθούν κίνητρα προκειμένου οι εργαζόμενοι να απευθύνονται στην Επιθεώρηση.

Εντός του μήνα θα ψηφιστεί στη Βουλή ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι «όλοι οι άποροι ανασφάλιστοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46 ευρώ για τη χρήση των υπηρεσιών ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας)».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Η Αχτσιόγλου καλεί την Αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για τα εργασιακά- Πρώτη ομιλία της Υπουργού στη Βουλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα