Τούρκοι στρατιωτικοί στο ΝΑΤΟ ζητούν άσυλο στη Γερμανία

11:36 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν το ταξίδι που ετοιμάζεται να πραγματοποιησεί στην Τουρκία η Angela Merkel έτσι ώστε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας, δεκάδες είναι οι ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι εργάζονται στο ΝΑΤΟ και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία.

Την πληροφορία μεταδίδει μέσω σχετικού της άρθρου η εφημερίδα Tagesschau, η οποία επισημαίνει, ότι πρόκειται για περίπου 40 άτομα, κυρίως ανώτερους αξιωματικούς.

Την

ίδια στιγμή, από την πλευρά τους η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, αλλά επίσης και το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνουν, ότι η υπόθεση «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή» επισήμανε στέλεχος του CSU.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνει αναφερόμενο στη σχέση Βερολίνου-Άγκυρας, πως είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής το οποίο χαρακτήρισε ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια, όσο και της πολιτικής του Recep Tayyip Erdoğan, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η εφημερίδα παράλληλα, εστιάζει στη χώρα μας για την οποία και τονίζει, ότι απειλείται από την τουρκική κυβέρνηση ήδη με συνέπειες, διότι, όπως ξεκαθαρίζει «το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών είχαν κάνει αίτηση για άσυλο».

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Καμμένος κατά Τουρκίας: Έχετε εκτεθεί διεθνώς

The post Τούρκοι στρατιωτικοί στο ΝΑΤΟ ζητούν άσυλο στη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκοι, ΝΑΤΟ, Γερμανία,tourkoi, nato, germania