Το Περού μετράει τις πληγές του: 11 νεκροί από την κακοκαιρία

09:18 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Πανικός επικρατεί στο Περού όπου έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή και στέρησαν τη ζωή σε 11 άτομα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς οι πλημμυροπαθείς είναι δεκάδες χιλιάδες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές χθες, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στη νομαρχία Αρεκίπα, η οποία βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια της Λίμας, στις κατολισθήσεις λάσπης έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο πολιτικής προστασίας (Indeci).

Την Πέμπτη, τρια ακόμα άτομα είχαν πεθάνει

στην ίδια νομαρχία, όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν καταπλακώθηκαν κατά τη διάρκεια κατολίσθησης. Παράλληλα, στη επαρχία Κοντεσούγιος, στο κεντρικό δηλαδή Περού, δύο άνθρωποι συνθλίφτηκαν από τα συντρίμμια των σπιτιών τους και μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένας τείχος κατέρρευσε στο σπίτι της στη νομαρχία Ουανκαβελίκα.

Η Κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολλές επαρχίες και περιφέρειες των νομαρχιών Αρεκίπα, Ουανκαβελίκα, Ίκα και Λίμα, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σαβάλα, ο πρωθυπουργός του Περού.

Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

Δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες για να προσφερθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια στις νομαρχιακές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις

Να τονίσουμε, πως το μαρτύριο των πολιτών στο Περού θα συνεχιστεί, καθώς η περουβιανή εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει, πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Απρίλιο.

The post Το Περού μετράει τις πληγές του: 11 νεκροί από την κακοκαιρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα