Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Δίωρος αποκλεισμός της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης

11:19 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι σταδιακά κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους σ΄όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας στήνουν μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων. Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις τους προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Πριν

τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά επίσης και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Θυμίζουμε, πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα η χώρα ήδη βρίσκεται σε κλοιό αγροτικών μπλόκων και, πως η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπως επίσης και στην περιοχή της Αρτας, όπου οι αγρότες έχουν κλείσει επ’ αόριστον τον δρόμο.

Αγρότες από το Λατίφι Αμαλιάδας την ίδια στιγμή κλείνουν περιοδικά την εθνική οδό Πύργου – Πατρών.

Συνεχώς βέβαια, αυξάνεται η αγροτική πίεση στον συνοριακό κόμβο του Προμαχώνα, ακόμα κι αν η αστυνομία καταβάλει προσπάθειες να κρατήσει τους αγρότες μακριά.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, έχουν συσπειρωθεί αγρότες κυρίως από το θεσσαλικό κάμπο (Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα). Το συγκεκριμένο μπλόκο φέρεται να αποτελεί «οχυρό» της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Στο σημείο μέχρι και χτες, Παρασκευή βρίσκονταν περίπου 400 τρακτέρ τα οποία, όμως, ενισχύθηκαν καθώς προστέθηκαν κι άλλα.

Θυμίζουμε, πως επ΄αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών, ενώ παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι έχουν ξεκινήσει δίωρους αποκλεισμούς από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Αναμονή για την κρίσιμη συνεδρίαση:

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, το Σάββατο από τη συντονιστική επιτροπή των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

The post Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Δίωρος αποκλεισμός της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα