Τουρκική πρόκληση μετά την απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς

08:34 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην χώρα τους οδήγησε, όπως όλα δείχνουν, στην πρόκληση της γειτονικής χώρας το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Ιμίων, ενώ συμπληρώνονται 21 χρόνια απ’ την κρίση των Ιμίων.

Περί τις 11 το πρωί της Κυριακής, μια πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και δύο συνοδευτικές λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων προσέγγισαν τα Ίμια και έμειναν στην περιοχή γα 7 λεπτά περίπου, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μόλις οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν την παραβίαση των χωρικών υδάτων, προχώρησαν σ’ όλες τις απαραίτητες

προειδοποιητικές ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθούν τα τουρκικά σκάφη, τα οποία και επέστρεψαν εν τέλει στο λιμάνι της Αλικαρνασσού.

Δεδομένης της στάσης την οποία έχει διατηρήσει και στο παρελθόν η Τουρκία, η κίνησή της ερμηνεύεται από πολλούς ως «απάντηση» στην απόφαση του Αρείου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Η Άγκυρα θεωρεί ότι η απόφαση κρύβει πολιτικά κίνητρα και δεν αντιλαμβάνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της δεν δύναται ν’ αλλάξουν.

Ο αναπληρωτής Υπ. Άμυνας, Δ. Βίτσας, σε δηλώσεις του απ’ την Ξάνθη έστειλε το εξής μήνυμα:

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πέραν των ελληνικών συνόρων: Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα και δεν πρόκειται να τα βάλουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης. Η αμφισβήτηση των συνθηκών που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας από αυτούς που εκφράζεται δεν αποτελεί ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας

Ηχηρά ήταν τα μηνύματα τα οποία έστειλαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όσα είχε πει ο διεθνολόγος Ν. Φίλης στο iPop.gr σχετικά με τη στάση της Τουρκίας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου:

Οι απειλές της Τουρκίας και οι πραγματικοί κίνδυνοι για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

Photo: Hurriyet

The post Τουρκική πρόκληση μετά την απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα