Τουρκία: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη των υπόπτων για το πραξικόπημα

17:02 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, στην Άγκυρα η μεγαλύτερη δίκη των υπόπτων για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι κατηγορούμενοι, 330 στον αριθμό, είναι οι περισσότεροι μέλη μιας στρατιωτικής σχολής αξιωματικών και κινδυνεύουν με ποινές ισόβιας κάθειρξης για τις φερόμενες διασυνδέσεις τους με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι για δολοφονία, απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το

πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι 243 απ’ τους 330 κατηγορούμενους έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δίκη ξεκίνησε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην φυλακή Σιντζάν κοντά στην Άγκυρα.

Ένα όχημα εξοπλισμένο με κανόνι νερού ήταν έτοιμο να επέμβει ενώ ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε πάνω από συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων που βρίσκονταν εκεί.

Η ειδική αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη μπορεί να υποδεχθεί 1.558 άτομα και γέμισε με μέλη των δυνάμεων της τάξης που περιέβαλαν τους κατηγορούμενους.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που κρίθηκε να μιλήσει τόνισε πως τη νύχτα της 15ης Ιουλίου οι στρατιώτες είχαν εφοδιαστεί με πυρομαχικά, αφού ανώτερός τους τους ενημέρωσε ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση.

Photo: Reuters

The post Τουρκία: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη των υπόπτων για το πραξικόπημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα