Τουρισμός στην Ελλάδα: Εναλλακτικοί προορισμοί για διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες

16:32 12/10/2022 - Πηγή: iPop

Η πιο σημαντική πηγή εσόδων για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός, αφού αρκετοί τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα μας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο τουρισμός στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο, αφού πάρα πολλοί ξένοι έρχονται για να εξερευνήσουν τα ελληνικά νησιά και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Ωστόσο, η Ελλάδα

είναι γεμάτη όμορφα μέρη με απίστευτα τοπία που σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις. Ποια είναι αυτά; Θα τα δεις παρακάτω.

Ποια είναι τα μέρη στην Ελλάδα που έκαναν ρεκόρ επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι;

Σεϊτάν Λιμάνια

Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, είναι στην βορειοανατολική περιοχή του Ακρωτηρίου, λίγο μετά το χωριό Χορδάκι και απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο των Χανίων. Η συγκεκριμένη παραλία είναι ένας από τους τρεις όρμους που δημιουργεί η θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει καταραμένα λιμάνια. Έχει χαρακτηριστεί έτσι η παραλία , εξαιτίας της επικινδυνότητας των ρευμάτων στην περιοχή. Επίσης η παραλία διαθέτει άμμο και χαλίκι και είναι ιδιαιτέρως δύσβατη για να την προσεγγίσεις. Ωστόσο, η ομορφιά της είναι απερίγραπτη γι’αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας ευρέως δημοφιλής προορισμός.

View this post on Instagram

A post shared by Crete Travel Informations (@aboutcrete)

Χάλκη

Η Χάλκη είναι ένα νησί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και βρίσκεται κοντά στην Ρόδο. Η προέλευση της ονομασίας του νησιού έχει 2 ερμηνείες. Υπάρχει η μια εκδοχή ότι ονομάστηκε έτσι το νησί λόγω των ορυχείων και των εργαστηρίων επεξεργασίας χαλκού που υπήρχαν εκεί κατά την αρχαιότητα. Η δεύτερη και η πιο πιθανή είναι ότι πήρε την ονομασία του από την φοινικική λέξη “κάρκι” ή “κάλχι” που σημαίνει πορφύρα, ένα όστρακο που υπήρχε άφθονο στις ακτές του νησιού τότε και το οποίο εμπορεύονταν οι Φοίνικες. Το νησί δεν έχει ιδιαίτερο πράσινο και χαρακτηρίζεται άγονο. Οι ακτές της Χάλκης είναι κατά κύριο λόγο βραχώδεις και απότομες και τα νερά πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Οι παραλίες του νησιού είναι πανέμορφες και είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμες ακόμα και με τα πόδια, ενώ υπάρχουν και άλλες που μπορεί τις επισκεφτεί κανείς με καΐκια. Ο Πονταμός, τα Φτενάγια και τα Κάνια είναι οι παραλίες που μπορείς να τις προσεγγίσεις ακόμα και με τα πόδια.

Παξοί

Ο τουρισμός στην Ελλάδα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται σε άνθιση και ένα πραγματικά απίθανο και συνάμα εναλλακτικό μέρος είναι το νησί των Παξών. Οι Παξοί ανήκουν στα Επτάνησα και βρίσκονται αρκετά κοντά με την Κέρκυρα. Το νησί έχει πυκνή βλάστηση και διαθέτει αρκετούς ελαιώνες γεγονός που αποτελεί και μια από τις κύριες πηγές εσόδων του νησιού, αφού το λάδι του είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η ηρεμία που προσφέρει σε συνδυασμό με την απίστευτη φυσική ομορφιά, το κάνουν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό.

View this post on Instagram

A post shared by Παξοί – Paxos Island (@paxos_island_greece)

Άνδρος

Η Άνδρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και συνάμα αρκετά κοντά στην Αθήνα. Το νησί διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά αν και μερικές από αυτές είναι εξαιρετικά δύσβατες. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα και το λιμάνι το Γαύριο. Η Άνδρος έχει αρκετό πράσινο αφού διαθέτει εύφορες κοιλάδες με εσπεριδοειδή αλλά και αρκετούς ελαιώνες. Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού έχει αρκετά μονοπάτια και διαδρομές, με αποτέλεσμα να αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

View this post on Instagram

A post shared by Andros Secrets (@andros_secrets)

Νάξος

Ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων έχει την τιμητική του και βρίσκεται στις επιλογές αρκετών τουριστών κάθε χρόνο, το οποίο δεν είναι άλλο από την Νάξο. Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έχει πάρα πολύ όμορφες παραλίες, με την πιο γνωστή να είναι ο Άγιος Προκόπιος. Επίσης είναι αρκετά γνωστό ότι η Νάξος διαθέτει πολύ όμορφα και γραφικά χωριά, όπως είναι το Φιλότι ή την Απείρανθο που αξίζουν να τα επισκεφτείς. Το Ενετικό Κάστρο της Νάξου που βρίσκεται μέσα στην χώρα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, όπως επίσης και η επιβλητική Πορτάρα που θα αντικρίσεις με το που φτάσεις στην Νάξο.

View this post on Instagram

A post shared by ●○ Naxos Travel ○● (@naxostravel)

Μάνη

Η περιοχή της Μάνης προτείνεται αρκετά σαν ένας εναλλακτικός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες και βρίσκεται στο αφιέρωμα της Deutsche Welle. Η Μάνη είναι από τις πιο ιστορικές περιοχές της Πελοποννήσου και οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της είναι η Καρδαμύλη με τα βυζαντινά μνημεία και το φαράγγι του Βυρού καθώς επίσης και η Στούπα. Το σπήλαιο του Διρού είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Σπέτσες

Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι κάτι που ψάχνουν αρκετοί ξένοι πριν πραγματοποιήσουν το ταξίδι στην χώρα μας και ένας αρκετά ενδιαφέρον προορισμός είναι οι Σπέτσες. Οι Σπέτσες είναι ένα ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού και βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μιλίου από την Ερμιονίδα και 50 μιλίων από τον Πειραιά. Είναι ιστορικό μέρος διότι οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και από εκεί προέρχονται σημαντικά ονόματα της Ελληνικής Ιστορίας όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο Ανδρέας Μιαούλης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα για να προστατευθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού.

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου και βρίσκεται στο Νομό Λακωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή για το μεσαιωνικό φρούριο επί του ομώνυμου “Βράχου της Μονεμβασιάς”, που αποτελεί μια μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παραλία της πόλης. Στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες.

View this post on Instagram

A post shared by Μονεμβασιά (@monemvasia_castle_lakwnia_)

Πήλιο

Τέλος, ένας ακόμα εναλλακτικός προορισμός στην Ελλάδα που προτείνει στο αφιέρωμα της η Deutsche Welle, είναι το Πήλιο. Μπορεί στους περισσότερους να είναι ένας αρκετά δημοφιλείς προορισμός ειδικά τον χειμώνα, ωστόσο έχει ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να τις εξερευνήσεις. Το Πήλιο είναι ένα βουνό στο Νομό Μαγνησίας και βρίσκεται δίπλα στην πόλη του Βόλου. Είναι ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα και μπορείς να το επισκεφτείς κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Το χειμώνα είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για τους λάτρεις του χιονιού και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την φύση και τον καθαρό αέρα. Το καλοκαίρι οι πανέμορφες παραλίες του Πηλίου γεμίζουν από κόσμο αφού φημίζονται για τα καταγάλανα και καθαρά νερά τους. Τέλος, το χωριό Μακρινίτσα που είναι χτισμένο μέσα στο δάσος και έχει υπέροχη θέα στο Αιγαίο, αξίζει να το επισκεφτείς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τουρισμός στην Ελλάδα: Εναλλακτικοί προορισμοί για διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ελλαδα, τουρισμος, το νησι, deutsche welle, εναλλακτικός τουρισμός, χανια, κρητη, σημαίνει, view, instagram, crete, travel, αιγαιο, κερκυρα, island, αθηνα, andros, naxos, πειραιας, καλοκαιρι, ipop, google, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, instagram, καρδαμυλη, ipop, ανδρος, αυτοκινητα, θαλασσα, μονεμβασια, ναξος, νησι, νησια, ομορφια, ονοματα, παξοι, πηλιο, σημερινη, σπετσες, φυσικη, αρθρο, αξιζει, απιστευτα, βρισκεται, γεγονος, γεφυρα, γινει, δασος, διαδικτυο, ευκολα, υπαρχει, ελξης, εναλλακτικός τουρισμός, επτανησα, ερχονται, υπηρχαν, ηρεμια, θεα, ιστορικο, κατασκευες, λαδι, λογο, μανη, μηνες, μνημεια, μπορεις, ναξο, παντα, οπωσδηποτε, πηγη, ρεκορ, ρολο, συγκεκριμενα, σπηλαιο, τοπια, φυση, φοινικες, χαλκη, ομορφα, andros, crete, deutsche welle, εκκλησιες, ελληνικα, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, island, naxos, travel, πηγες, ποδια, ροδο, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, υπεροχη, view, βουνο
Τυχαία Θέματα
Τουρισμός, Ελλάδα, Εναλλακτικοί,tourismos, ellada, enallaktikoi