Τουλάχιστον πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα στον Καναδά

12:56 30/1/2016 - Πηγή: iPop

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στο δυτικό Καναδά, όταν παγιδεύτηκαν από μεγάλη χιονοστιβάδα, μαζί με τα snowmobil που οδηγούσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των καναδικών αρχών το τραγικό περιστατικό εξελίχθηκε στην περιοχή Ρένσοου, ανατολικά του Μακμπράιντ, 200 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Prince George.

5 people killed in avalanche along B.C.-Alberta boundary https://t.co/cabfoxNtFT

pic.twitter.com/LGLsxpwiQL

— CBC News (@CBCNews) January 30, 2016

Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν πως στην περιοχή βρίσκονταν αρκετά μηχανοκίνητα οχήματα, snowmobils, με αποτέλεσμα τα άτομα να παγιδευτούν από την πορεία της χιονοστιβάδας.

At least five people have been killed after being buried in "very large" avalanche in Canada https://t.co/UqGIzWUCHF pic.twitter.com/BXZnqLkjQb

Sky News (@SkyNews) January 30, 2016

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις ομάδες διάσωσης που κατέφτασαν άμεσα στην περιοχή, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων, που εγκλωβίστηκαν στο βουνό, τη στιγμή που ξεκίνησε η χιονοστιβάδα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα θύματα υπολογίζονταν μεταξύ πέντε και οκτώ ατόμων.

Στις έρευνες για την ανεύρεση θυμάτων έλαβε μέρος και ελικόπτερο των καναδικών αστυνομικών αρχών, ενώ η εκπρόσωπος της πόλης, που σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, Sharon Reichert δήλωσε σχετικά:

Είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία και οικονομικά στηριζόμαστε σχεδόν απόλυτα από τις τουριστικές επισκέψεις στην περιοχή. Τα βουνά αυτά κρύβουν πάντα κινδύνους και σήμερα δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας, γίνονται πραγματικότητα.

The post Τουλάχιστον πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα στον Καναδά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα