Τον Μάιο η συνάντηση Trump με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ

11:04 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Τον Μάιο αναμένεται να συναντήσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από τηλεφωνική σύνδεση, την οποία πραγματοποίησε με τον με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν ακόμα στην

κρίση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο.

Θυμίζουμε ότι η εκλογή Trump έγινε μετά την προεκλογική υπόσχεση ότι θα ασκήσει πίεση στα μέλη του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεισφορά τους στη Δυτική συμμαχία, με σκοπό τη μείωση του οικονομικού βάρους της συνεισφοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν τα μέλη του ίδιου του κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού, καθώς και των Δημοκρατικών, καθώς η πρόταση έχει αυξήσει την ανησυχία στους Ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία και να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.

Όπως δήλωσε ο Λευκός Οίκος, Donald Trump και Jens Stoltenberg συζήτησαν να κινηθούν με σκοπό την ενθάρρυνση των συμμάχων του ΝΑΤΟ για να καλύψουν τις αμυντικές δαπάνες.

Donald Trump και Jens Stoltenberg συζήτησαν πώς να ενθαρρύνουν όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς τις αμυντικές τους δαπάνες. Ο πρόεδρος Trump συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια συνάντηση ηγετών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη τον Μάιο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τη δυνατότητα μιας ειρηνευτικής επίλυσης του πολέμου κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης:

Δεσμεύσεις δια στόματος Ομπάμα για τον Τραμπ: Θα διατηρήσει τις ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ

The post Τον Μάιο η συνάντηση Trump με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα