Μπλόκων συνέχεια σ΄όλη τη χώρα- Εμμένουν οι αγρότες και κόβουν τη χώρα στα δύο

10:04 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δηλώνουν, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αγρότες οι οποίοι κόβουν τη χώρα στα δύο και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και περιοχών της Χαλκιδικής, οι οποίοι συγκροτούν το μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών» αναμένεται να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και, όπως έχει γίνει γνωστό αναμένεται να ξεκινήσουν την κάθοδό τους περίπου στις 11 το πρωί. Σ΄όλη την υπόλοιπη χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με τους αγρότες να

ενισχύουν συνεχώς τα μπλόκα με νέα τρακτέρ.

Η απόφαση για την συγκέντρωση στο υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης ελήφθη κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Νέα Ραιδεστό με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα για 9η ημέρα σήμερα στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος της διασταύρωσης «Πράσινα Φανάρια». Έτσι, η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο, Μακεδονία, πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς.

Θυμίζουμε, ότι την Κυριακή αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν μετά τις 14:30 και για δύο ώρες τα Τέμπη, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι αγρότες συνεχώς αναπτύσσουν νέα μπλόκα και εξηγούν ότι στόχος τους είναι συντονίσουν καλύτερα τις κινήσεις τους. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα για δημιουργία κοινού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των μπλόκων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Αξίζει να τονίσουμε, πως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες προχωρούν σε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.

Κλειστή παραμένει και η Εθνική Οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου βρίσκονται αγρότες από την Παρασκευή.

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι Εθνικές Οδοί Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Κεφαλόβρυσου, στο Αιτωλικό.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στην αερογέφυρα Κατερίνης, παραμένουν συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Μπλόκων συνέχεια σ΄όλη τη χώρα- Εμμένουν οι αγρότες και κόβουν τη χώρα στα δύο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα