Αυτός είναι ο λόγος που οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερα χρόνια

09:51 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Είναι γνωστό από πολλές μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν ότι οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερα χρόνια σε σύγκριση μ’ εκείνους που καταναλώνουν κρέας.

Για παράδειγμα, μελέτη που είχε διεξαχθεί στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 95.000 ανθρώπων, είχε διαπιστώσει ότι οι χορτοφάγοι έχουν 12% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν απ’ οποιαδήποτε αιτία.

Το The Sax Institute στην Αυστραλία έθεσε ως στόχο του να μπορέσει να καταλάβει τι είναι αυτό που προκαλεί

τους χορτοφάγους να ζουν περισσότερο. Έτσι, ξεκίνησε μια έρευνα με τη συμμετοχή 260.000 ατόμων, ηλικίας από 45 ετών και άνω.

Μέσα σε έξι χρόνια, οι 16.836 πέθαναν. Τι διαπιστώθηκε, όμως, απ’ την έρευνα;

Ότι είτε κάποιος ήταν χορτοφάγος, είτε όχι δεν είχε καμία διαφορά!

Τότε γιατί προηγούμενες έρευνες επιμένουν ότι η χορτοφαγία συνδέεται με την μακροζωία;

Η έκθεση συμπέρανε ότι οι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν μια πιο υγιεινή ζωή γενικότερα. Είναι πιο πιθανό να τρώνε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, να γυμνάζονται τακτικά, να πίνουν λιγότερο αλκοόλ και να μην καπνίζουν.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν θετικά το προσδόκιμο της ζωής του ατόμου. Φυσικά το να πίνεις και να καπνίζεις κάθε μέρα, παραμελώντας τη γυμναστική αλλά κόβοντας το κρέας, δεν θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερο!

Όμως, συνήθως οι άνθρωποι που επιλέγουν την χορτοφαγία, δεν είναι εκείνοι που θα πιουν κάθε βράδυ και δεν θα γυμναστούν.

Επομένως ποιο είναι το μυστικό; Ότι πρέπει να προσπαθήσεις να ακολουθείς μια πιο υγιεινή ζωή, είτε αυτή η ζωή περιλαμβάνει το κρέας, είτε όχι!

The post Αυτός είναι ο λόγος που οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερα χρόνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα