Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καλεί τη ΝΔ να πει «ναι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ

19:49 6/11/2016 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να αλλάξει στάση και να πει επιτέλους «ναι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ απευθύνει το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής.

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το απόγευμα της Κυριακής επισήμαναν αναφορικά με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, πως «η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα

και να μετακινηθεί από τη θέση του παρών στο ναι έτσι ώστε να συγκροτηθεί το συμβούλιο».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκλαμβάνουν ως «θετική» τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και του Ποταμιού στο ζήτημα αυτό.

«Η Κυβέρνηση θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρχουν άδειες πανελλαδική εμβέλειας χωρίς τίμημα» ξεκαθαρίζουν οι κύκλοι του νέου Υπουργείο το οποίο ηγείται ο Νίκος Παππάς.

Θυμίζουμε, πως για ακόμα μια φορά την Κυριακή αναβλήθηκε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στην οποία θα συζητηθεί η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η νέα διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου.

Δηλώσεις Παππά μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο:

Θυμίζουμε, πως την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο τηλεοπτικό τοπίο, αν δεν συγκροτηθεί ΕΣΡ, εξέφρασε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο Υπουργός συγκεκριμένα δήλωσε:

Σε περίπτωση ναυαγίου στο EΣΡ δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής. Αν δεν συγκροτηθεί δεν θα μείνουμε σε καθεστώς παρανομίας. Δεν υπάρχει περιθώριο μέχρι τον Γενάρη αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ. Μέχρι νεοτέρας, νομοθετούμε εμείς. Το θέμα είναι να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για ονόματα

The post Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καλεί τη ΝΔ να πει «ναι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα