Συντονισμό και συλλογική λειτουργία ζητά ο Πρωθυπουργός

18:38 6/11/2016 - Πηγή: iPop

Συλλογική λειτουργία, συντονισμό αλλά και αλληλεγγύη ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέα Κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σημειώνεται, πως κατά τη διάρκεια του υπουργικού η κυβέρνηση διέψευσε τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για δημοσιονομικό κενό το οποίο ανέρχεται στα 1 δισ.

ευρώ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να σημείωσε «η συλλογική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και αλληλεγγύης και καλής συνεννόησης μεταξύ των υπουργών».

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε στους Υπουργός αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε, πως θα προχωρήσει και «θα κλείσει στην ώρα της, ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να μπορέσουμε να έχουμε θετικές αποφάσεις».

Ποια θέματα απασχόλησαν το πρώτο υπουργικό της νέας Κυβέρνησης;

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2017. Ενώ ξεκαθαρίστηκε, πως ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και σημειώθηκε, πως πιθανότατα «θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τον προϋπολογισμό».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης:Νέα Δημοκρατία:

«Αναξιόπιστη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ» ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος επισήμανε πως «δεν μπορεί να κάνει κανένα νέο ξεκίνημα».

ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του υπογράμμισε: «Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των ΤσίπραΚαμμένου δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, στα οποία η ίδια την επανέφερε».

ΠΟΤΑΜΙ:

«Η κυβέρνηση απαρτίζεται από υπουργούς του παραλόγου, του κομματικού παρακράτους και του πούρου λαϊκισμού» δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΑΡ:

Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά ήταν εκτός πραγματικότητας, καθώς έχει πάρει διαζύγιο με τα προβλήματα της κοινωνίας ενώ η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης».

Ένωση Κεντρώων:

Ενώ η Ένωση Κεντρώων σημείωνει «η κυβέρνηση νεοαριστερών που βλέπει την Ευρώπη ως αγγαρεία» και ζητά «συνειδητά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Αλ.Τσίπρας: Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση- Video

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Συντονισμό και συλλογική λειτουργία ζητά ο Πρωθυπουργός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα