Στον Άρειο Πάγο δύο ακόμα από τους Τούρκους στρατιωτικούς- Το video που είδαν οι δικαστές την Τρίτη

09:35 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Στη δημοσιότητα δόθηκε το video το οποίο έδειξαν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί στους δικαστές του Αρείου Πάγου την Τρίτη με στόχο να τους πείσουν για τους κινδύνους με τους οποίους θα βρεθούν αντιμέτωποι σε περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία. Να θυμίσουμε, πως σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η έκδοση ή όχι δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών.

Για ποια αδικήματα κατηγορεί η Τούρκικο κράτος τους στρατιωτικούς;

Τα αδικήματα που βαρύνουν τους οκτώ Τούρκους είναι:

«Η παράβαση του Τουρκικού Συντάγματος
με βία και καταναγκασμόη απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίαςτο έγκλημα κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της κυβέρνησηςτης διακεκριμένης αρπαγής (ελικοπτέρου), από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα και με όπλο κατά τις νυκτερινές ώρες».Τι δείχνει το video;

Στα πλάνα του video φαίνονται δικαστές από την Τουρκία οι οποίοι υποχρεώνονται να κατέβουν από τις έδρες των δικαστηρίων για να οδηγηθούν υπό τη συνοδεία αστυνομικών προς τα κρατητήρια.

Θυμίζουμε, πως αντιεισαγγελέας, Βασιλική Θεοδώρου την Τρίτη τάχθηκε υπέρ της μη έκδοσης των πρώτων δύο Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε ως «μη νόμιμο» το τουρκικό αίτημα και υποστήριξε πως ακόμη και αν το Συμβούλιο το κάνει τελικά δεκτό, ως νομικά βάσιμο, οι οκτώ στρατιωτικοί που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα, καθώς αντιμετωπίζουν άμεσα κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, η Β. Θεοδώρου τόνισε:

Στην Τουρκία, έχουν ήδη απολυθεί περισσότεροι από 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν απολυθεί 3.000 δικαστές, έχουν συλληφθεί 40.000 άνθρωποι, 150 δημοσιογράφοι και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση. Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμό στη ζωή του και προστασία από τα βασανιστήρια

Δείτε το video:

The post Στον Άρειο Πάγο δύο ακόμα από τους Τούρκους στρατιωτικούς- Το video που είδαν οι δικαστές την Τρίτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα