Το ρομπότ που σου παρκάρει το αυτοκίνητο

14:31 9/8/2014 - Πηγή: iPop

Τρομακτικό σενάριο: Έχεις αργήσει να φτάσεις στο αεροδρόμιο και δεν βρίσκεις να παρκάρεις πουθενά, κινδυνεύοντας να χάσεις την πτήση σου. Τι κάνεις; Στα περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου δυστυχώς, θα χάσεις την πτήση σου, όχι όμως σε αυτό του Ντίσελντορφ, στη Γερμανία.

Εκεί λειτουργεί μια νέα υπηρεσία όπου ένα ρομπότ «που ακούει» στο όνομα Ray, αναλαμβάνει να παρκάρει το αυτοκίνητο σου στο παρκινγκ του αεροδρομίου, γλυτώνοντας σου πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Πριν φτάσεις

στο αεροδρόμιο κατεβάζεις μια εφαρμογή εντελώς δωρεάν από το κινητό σου, που στην ουσία πρόκειται για μια αίτηση για παρκινγκ στο χώρο του αεροδρομίου την οποία και συμπληρώνεις ηλεκτρονικά.

Αφού φτάσεις στο παρκινγκ του αεροδρομίου μπαίνεις στο application και επιλέγεις το «κλείσιμο» που έχεις κάνει για στάθμευση διαδικτυακά. Αφήνεις το αυτοκίνητό σου σε ένα από τα ειδικά «κλουβιά» της εταιρίας και έφυγες για την πτήση σου καθώς τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Ray, το ρομπότ που σου παρκάρει το αυτοκίνητο!

Το φιλόδοξο πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά μέχρι στιγμής ωστόσο οι πρώτοι ταξιδιώτες που χρησιμοποίησαν το σύστημα δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την πρακτικότητα της εφαρμογής. Ήδη οι δημιουργοί του σκέφτονται να το επεκτείνουν αν ζητηθεί και σε άλλα αεροδρόμια. Ας ελπίσουμε να το δούμε και στα δικά μας κάποια στιγμή.

Δες πως λειτουργεί το σύστημα στο παρακάτω βίντεο.

The post Το ρομπότ που σου παρκάρει το αυτοκίνητο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα