Το μυστικό της μακροζωίας μέσα από 10 απλές τροφές

11:44 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Όλοι αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που θα μας κρατήσει υγιείς για πάρα πολλά χρόνια, αν και πολλές φορές ξεχνάμε να φροντίσουμε την υγεία μας και παρασυρόμαστε από πειρασμούς που κακό παρά καλό μας κάνουν. Μέσα από 10 απλές τροφές θα δεις ότι μπορείς να διατηρήσεις τον εαυτό σου υγιή και να νικήσεις τους πειρασμούς κατακτώντας την μακροζωία.

Δες εδώ ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής:Μπρόκολο, σταφύλια και σαλάτα:

Οι παραπάνω τροφές είναι πηγές πρωτεϊνών και είναι βασικό να συνοδεύουν πάντα οποιοδήποτε φαγητό τρώτε. Παράλληλα, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, οπότε αν είσαι από αυτούς που θέλουν να χάσουν και μερικά κιλά θα έχεις πετύχει διπλό στόχο.
Ελαιόλαδο:

Είναι πολύ βασικό να εντάξεις στην διατροφή σου το ελαιόλαδο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό, καθώς βοηθάει την λειτουργία της καρδιάς και έχει πολλά πλεονεκτήματα που σου προσφέρουν μακροζωία. Έρευνες, έχουν δείξει, επίσης, ότι το ελαιόλαδο συμβάλει και στην υγεία του εγκεφάλου, αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου.
Τομάτες:

Το λυκοπένιο που περιέχουν είναι ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό το οποίο δρα ενάντια στον καρκίνο. Βάλε στην διατροφή σου τομάτες, σε σάλτσα για ζυμαρικά ή στην σαλάτα σου και θα δεις μεγάλες αλλαγές στην υγεία σου.
Φασόλια:

Έρευνες στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ελλάδα έδειξαν ότι άνθρωποι που έβαλαν στην διατροφή τους όσπρια και ειδικά τα φασόλια τους βοήθησαν να καταπολεμήσουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.
Σοκολάτα:

Καλά είναι τα νέα για εσένα που αγαπάς την σοκολάτα, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα προσθέτει χρόνια στη ζωή σου. Όσοι, δηλαδή τρώνε σοκολάτα πάνω από τρεις φορές τον μήνα αυξάνουν κατά ένα χρόνο την ζωή τους.
Ξηροί καρποί:

Ένταξε στην καθημερινότητά σου τους ξηρούς καρπούς και θα δεις μεγάλες αλλαγές τόσο στην υγεία, όσο και στο σώμα σου. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε μικρή ποσότητα, αν πάλι θες να πάρει κιλά, φάε πολλούς και διαφορετικούς ξηρούς καρπούς μέσα στη μέρα και θα έχεις γρήγορα αποτελέσματα. Παράλληλα, οι ξηροί καρποί μειώνουν τις πιθανότητες να νοσήσεις από κάποια ασθένεια.
Μπανάνες:

Είναι γνωστό ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό. Προσπάθησε να εντάξεις στην διατροφή σου γενικότερα τα φρούτα και θα δεις μεγάλες αλλαγές στην υγεία σου.
Ψάρια:

Τα ψάρια περιέχουν Ω3 απαραίτητη βιταμίνη για τον οργανισμό, και είναι μι αρκετά υγιεινή επιλογή αν θες να αποφύγεις το κρέας. Παράλληλα, καταπολεμούν ασθένειες της καρδιάς.
Να τρως λιγότερο κόκκινο κρέας:

Προσπάθησε να μειώσεις το κρέας από την διατροφή σου και ειδικά το κόκκινο, καθώς έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες και φυσικά τον καρκίνο. Υπάρχουν τροφές με τις οποίες μπορείς να αντικαταστήσεις το κρέας αν θες την βιταμίνη B12 που περιέχει το κρέας, όπως η κινά, αλλά και και οι ξηροί καρποί και τα όσπρια αν θες τις πρωτεΐνες.
Να τρως πάντα σπιτικό φαγητό:

Το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται ακριβώς εδώ. Αν είσαι από αυτούς που προτιμούν να τρώνε μόνο σπιτικό φαγητό σίγουρα έχεις πετύχεις τον στόχο σου. Δεν πειράζει σπάνια να τρως απ’ έξω, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε συνεχώς γρήγορο φαγητό, αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο και άλλες ασθένειες, ενώ όσοι επιλέγουν το σπιτικό φαγητό προσθέτουν χρόνια στη ζωή τους.
Photo:Getty

The post Το μυστικό της μακροζωίας μέσα από 10 απλές τροφές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα