«Ρόδα είναι και γυρίζει»- Ποιο θα είναι το μέλλον της ρόδας στο Σύνταγμα

10:26 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ με την ρόδα που τοποθετήθηκε στο σύνταγμα εν όψει των Χριστουγέννων. Πότε, όμως, θα τεθεί σε λειτουργία; Είναι αρκετά ασφαλής ώστε να λειτουργήσει τώρα;

Όπως φαίνεται η ρόδα, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει τώρα για πολλούς λόγους. Αρχικά, υπάρχει θέμα με την άδεια λειτουργίας. Μέχρι να δοθεί η άδεια, η ρόδα θα μπορεί να λειτουργήσει κοντά στο Πάσχα! Όπως φαίνεται υπάρχει έλλειψη στα έγγραφα

ασφαλείας τύπου TUV.

Το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε και η αφαίρεση κάποιων από τα βαγόνια της ρόδας, λόγω της κακοκαιρίας που άρχισε να πλήττει τη χώρα από χθες. Αρχικά, η ρόδα επρόκειτο να στηθεί στο Ζάππειο, όμως αντέδρασαν στην ιδέα αυτή η επιτροπή διαχείρισης του χώρου και οι υπεύθυνοι της Αίγλης.

Ο δήμος Αθηναίων ελπίζει να πάρει την πιστοποίηση από την TUV μέχρι το Σάββατο, ώστε η ρόδα να λειτουργήσει για το κοινό που ανυπομονεί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ’ αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

The post «Ρόδα είναι και γυρίζει»- Ποιο θα είναι το μέλλον της ρόδας στο Σύνταγμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα