Διεθνής Αμνηστία: Το ψήφισμα του ΟΗΕ θα βοηθήσει στην απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα πολέμου

10:45 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Το ψήφισμα του ΟΗΕ σχολιάζει η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνοντας πως ανοίγει το δρόμο για την απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία.

Η Γενική Διευθύντρια Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας τονίζει μέσω των δηλώσεων της, πως η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να είναι μία από τις πιο σπαρακτικές τραγωδίες των καιρών μας.

Η Anna

Neistat η οποία είναι η Γενική Διευθύντρια Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε συγκεκριμένα:

Μ΄ αυτό το ψήφισμα, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. βοηθά να ξεπεραστεί η παράλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας ως προς την απόδοση ευθυνών στη Συρία. Το ψήφισμα αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για χιλιάδες θύματα

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία σημείωσε, πως συνεχίζει να είναι μία από τις πιο σπαρακτικές τραγωδίες των καιρών μας και είπε:

Αποτελεί επίσης ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχίας του σαθρού ισχύοντος παγκοσμίου συστήματος στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποτρέψει θηριωδίες και αγριότητες που σοκάρουν τη συνείδηση της ανθρωπότητας

Κλείνοντας τις δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας υπογράμμισε:

Είναι πια επιτακτικό να εργαστούμε όλοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ψήφισμα θα εφαρμοστεί γρήγορα και στην πληρότητά του και ότι αυτός ο μηχανισμός θα είναι ικανός να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί και συνεχίζονται να διαπράττονται στη Συρία

Ποιος ο στόχος του ψηφίσματος;

Η διεθνής κοινότητα με το εν λόγω ψήφισμα ορθώνει το ανάστημά της ενάντια στην πλήρη ανικανότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας να δράσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι φρικτές κτηνωδίες που διαπράττονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

photo:The Atlantic

The post Διεθνής Αμνηστία: Το ψήφισμα του ΟΗΕ θα βοηθήσει στην απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα πολέμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα