Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στα χέρια των δικαιούχων- Όσα θα ισχύουν

13:47 29/9/2016 - Πηγή: iPop

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Τα χρήματα που τους ανήκουν θα λάβουν οι δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις τον μήνα Ιούλιο. Η εν λόγω εισοδηματική ενίσχυση θα αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Αύγουστο τα δικαιολογητικά τους θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί

στον Σεπτέμβριο.

Πόσα χρήματα θα καταβληθούν και σε πόσους δικαιούχους;

Θα καταβληθούν 5.399.005,65 ευρώ σε 21.433 δικαιούχους για τις πληρωμές του Αυγούστου, αλλά και το ποσό 8.339.909,03 ευρώ σε 32.862 δικαιούχους για τις πληρωμές του Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας:

«Επειδή αριθμός δικαιούχων για μια σειρά λόγους δεν έχει παραλάβει ακόμη την προπληρωμένη κάρτα αγορών, η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και όχι μισό σε λογαριασμό και μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών».

Αναλυτικά πως θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας αγορών ανά τράπεζα:ALPHA BANK:

«Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτηση του για την ένταξη στο ΚΕΑ

Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση.

Η κάρτα ενεργοποιείται τηλεφωνικά, με κλήση του Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του».

ATTICA BANK:

«Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το Κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός του».

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

«Οι κάρτες θα αποσταλούν ανενεργές στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο με απλό ταχυδρομείο συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας οι κάτοχοι πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμούν για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της».

EUROBANK:

«Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank. Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα.

Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

«Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία».

The post Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στα χέρια των δικαιούχων- Όσα θα ισχύουν appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
εθνικη τραπεζα καρτες κεα, ethniki trapeza koinoniko eisodima
Τυχαία Θέματα