Το καμπανάκι στην Τουρκία κρούει η Κομισιόν και ζητά την τήρηση των δεσμεύσεων

17:35 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου προς την Τουρκία κρούει η Κομισιόν η οποία μέσω του εκπροσώπου της εστίασε στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε με αφορμή τις απειλές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας αποτελεί «ένα συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και εξήγησε «αναμένουμε πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους».

«Η Ε.Ε. από την πλευρά της αυτό

κάνει και στο τέλος της διαδικασίας θα δούμε ποιο είναι το συνολικό συμπέρασμα αυτού του συμβολαίου» πρόσθεσε.

Για τις σχέσεις ευρωτουρκικές σχέσεις:

Ο Μ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, που είχε χαρακτηριστικά πει «οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί».

Για το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε., μίλησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Έρνστ Τόβε, η οποία επανέλαβε ότι επτά από τα 67 συνολικά κριτήρια «δεν έχουν ικανοποιηθεί».

Σημειώνεται, ότι ένα από τα κριτήρια που δεν έχει εκπληρωθεί αφορά τον αντιτρομοκρατικό νόμο με την Επιτροπή να εκτιμά, πως «η εξεύρεση λύσης είναι δυνατή» και ότι «προς τον σκοπό αυτό συνεχίζονται οι επαφές σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες

The post Το καμπανάκι στην Τουρκία κρούει η Κομισιόν και ζητά την τήρηση των δεσμεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα