Αισιόδοξη η Κυβέρνηση για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη

15:44 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία της αναφορικά με το κλείσιμο συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη εκφράζει η Κυβέρνηση.

Κύκλοι του Μαξίμου σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία». Την ίδια στιγμή, έστρεψαν τα πυρά του κατά του Κ. Μητσοτάκη και έκαναν λόγο για υπονόμευση της χώρας με το αίτημα εκλογών.

Πηγές του Μαξίμου δήλωσαν χαρακτηριστικά:

«Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό,

όπου γίνονται όμως εντατικές συζητήσεις» τόνισαν κυβερνητικές πηγές σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία με τους δανειστές στη συνέχεια θα έρθουν στη συνέχεια στη Βουλή τα σχετικά νομοσχέδια προς ψήφιση πριν το τέλος του χρόνου».

Και πρόσθεσαν ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξες για το θέμα του χρέους». Ενώ επισημαίνουν ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και μάλιστα με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα». Αναφερόμενοι στα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα επισήμαναν, πως «υπάρχει αισιοδοξία να τεθούν στο τραπέζι στο επόμενο Eurogroup».

Θυμίζουμε, ότι ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε δηλώσει στη Βουλή ότι τα «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα αποφασιστούν τώρα για μετά» και είχε κάνει λόγο για «απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καθαρό διάδρομο».

Οι κυβερνητικές πηγές ξόρκισαν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη που συνεχώς καλεί την Κυβέρνηση να παραιτηθεί και τόνισαν:

«Τυχόν πρόωρες κάλπες θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα» και παρέπεμψαν στις δηλώσεις του ίδιου πρωθυπουργού, που ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά το 2019.

Διαβάστε επίσης:

Ο Στουρνάρας διαβεβαιώνει: «Όλα είναι έτοιμα για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου»

The post Αισιόδοξη η Κυβέρνηση για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα